>Ο πρώτος Φοιτητικός Διαγωνισμός Παραγωγής Ζύθου πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιανουαρίου σε συνεργασία του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία.
 
Μια εξαιρετική πρωτοβουλία, που ανέλαβε να υλοποιήσει το Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, ολοκληρώθηκε στις 10/1 το βράδυ με μεγάλη επιτυχία, στον πολυχώρο «Συνδετήρας», με τον 1ο Φοιτητικό Διαγωνισμό Παραγωγής Ζύθου.
 
Συμμετείχαν συνολικά 63 φοιτητές του τμήματος, που είχαν χωριστεί σε 9 ομάδες, παρουσιάζοντας τις μπύρες που παρασκεύασαν μόνοι τους, μέσα από μια διαδικασία που διήρκεσε περίπου τρεις μήνες, με την υποστήριξη της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.
 
Ο πρόεδρος του Τμήματος Χημικών Μηχανικών, καθηγητής Δημήτρης Βαγενάς, μιλώντας για το ζήτημα τόνισε ότι  ο συγκεκριμένος διαγωνισμός γίνεται για πρώτη φορά, πανελλαδικά και στόχο είχε, να φέρει τους φοιτητές, σε επαφή με την βιομηχανία και γενικά, με τον κόσμο της παραγωγής. Ο διαγωνισμός αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της μικροβιολογίας, όπου μεταξύ άλλων, οι φοιτητές αναπτύσσουν μικροοργανισμούς παρασκευής μπύρας.
 
Εκεί «έπεσε» η ιδέα, να παρασκευαστούν πραγματικές μπύρες και η ανταπόκριση των φοιτητών υπήρξε πολύ μεγάλη. Την υποστήριξη ανέλαβε αμέσως η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, η οποία παρείχε τεχνογνωσία, ενώ έκανε σεμινάρια στους φοιτητές και πιστοποίησε την διαδικασία.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φοιτητές ακολούθησαν καθετοποιημένες διαδικασίες, φτιάχνοντας μέχρι και τις ετικέτες των προϊόντων που παρασκεύασαν και χθες το βράδυ, όλη αυτή η εμπειρία, ολοκληρώθηκε με την γευστική δοκιμή και την βράβευση των τριών καλύτερων μπυρών.
 
Πηγή: Foititikanea.gr.