Μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Ιρλανδίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα μεταβεί, αύριο Πέμπτη, στην Ιρλανδία.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος, λίγο πριν την ανακοίνωση του ονόματος του ΠτΔ από τον Πρωθυπουργό, θα πραγματοποιήσει αύριο Πέμπτη 16 Ιανουαρίου διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ιρλανδία προσκεκλημένος του Μάικλ Ν. Χίγκινς. 

Την Πέμπτη στις 11.00 τ.ω. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η κα Βλασία Παυλοπούλου και η Ελληνική Αντιπροσωπεία θα αφιχθούν στο Προεδρικό Μέγαρο Aras Uachtarain στο Phoenix Park, όπου θα γίνει η επίσημη τελετή υποδοχής από τον Πρόεδρο της Ιρλανδίας Michael Higgins και την Sabina Higgins. (Ακολουθεί υπογραφή στο βιβλίο επισκεπτών.)
Στις 11.15 οι δύο Πρόεδροι θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση και ακολούθως στις 11.30 θα πραγματοποιηθούν οι διευρυμένες συνομιλίες των δύο Αντιπροσωπειών.
Στις 11.50 τελετή φύτευσης αναμνηστικού δενδριλίου σε ειδικό χώρο του κήπου του Προεδρικού Μεγάρου.
Στις 12.30 τελετή κατάθεσης στεφάνου στον «Κήπο Μνήμης».
Στις 14.30 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας κ.Leo Varadkar T.D. στο Πρωθυπουργικό Μέγαρο. (υπογραφή βιβλίου επισκεπτών)
Στις 15.20 ο Προκόπης Παυλόπουλος θα αφιχθεί στο Κοινοβούλιο της Ιρλανδίας, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής Scan O’Fcarghail, τον Πρόεδρο της Γερουσίας Denis O’Donovan και τον Σύμβουλο της Ομάδας Κοινοβουλευτικής Φιλίας Ιρλανδίας Ελλάδος.
Ακολούθως στις 16.05 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυρία Παυλοπούλου θα επισκεφθούν την Ελληνική Πρεσβεία στο Δουβλίνο.
Στις 19.30 θα παρατεθεί από τον Πρόεδρο της Ιρλανδίας κ. Χιγκινς και την σύζυγό του επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν του Προέδρου