Σήμερα θα γίνουν στην Πάτρα οι κηδείες των δύο άτυχων καθηγητών, που έχασαν τη ζωή τους το μεσημέρι της Δευτέρας στην Πατρών – Πύργου, όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν εξετράπη της πορείας του στο ύψος των Καμινίων, με αποτέλεσμα να σπάσει τα προστατευτικά κάγκελα και να πέσει από ύψος σε παρακείμενο δρόμο.

Η νεκρώσιμη ακολουθία για τον οδηγό του μοιραίου Ι.Χ Δημήτρη Βασιλακόπουλο θα γίνει στις 11 το πρωί στον Ιερό Ναό Παντοκράτορος Πατρών. Ο Δημήτρης Βασιλακόπουλος επί 15 χρόνια υπηρετούσε στο ΓΕΛ των Λεχαινών.

Η νεκρώσιμη ακολουθία για τον Νίκο Ρόδη θα πραγματοποιηθεί στις 2 μετά το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Πατρών. Η ταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο Παραλίας. Και οι δύο είχαν καταγωγή από το Λεχούρι Καλαβρύτων δίδασκαν στο ΓΕΛ Λεχαινών.

Ο Νίκος Ρόδης ήταν πατέρας δυο παιδιών τα οποία σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο. Ηταν καθηγητής στο ΓΕΛ Λεχαινών εδώ και 7 χρόνια.

Συμβολική κατάληψη

Την ώρα της εξοδίου ακολουθίας και συγκεκριμένα στις 11 το πρωϊ η Εθνική Οδός Πατρών - Πύργου θα "κλείσει" συμβολικά, στο ύψος των φαναριών των Λεχαινών, έπειτα από απόφαση του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος, Γιάννης Λέντζας, έκανε κάλεσμα λέγοντας:«Είναι η πρώτη από τις ενέργειες που θα πραγματοποιήσουμε για να κατανοήσουν οι "υπεύθυνοι" ότι το έργο αυτό πρέπει να υλοποιηθεί. Τα ψέματα τελείωσαν». Σημειώνεται ότι με απόφαση του Δήμου χθες τα σχολεία παρέμειναν κλειστά σε ένδειξη πένθους.