Δεκάδες είναι τα μηνύματα αποχαιρετισμού στο facebook για τον Δημήτρη Βασιλακόπουλο, τον 51χρονο καθηγητή φυσικής που οδηγούσε το μοιραίο αυτοκίνητο του τροχαίου που έγινε στην Πατρών Πύργου, σε ένα συμβάν που σκόρπισε τον θρήνο, όχι μόνο στον κόσμο της εκπαίδευσης, αλλά και στον καλλιτεχνικό χώρο. 

Ειδικότερα, ο Δημήτρης Βασιλακόπουλος, εκτός από καθηγητής της φυσικής, ήταν δεξιοτέχνης του μπουζουκιού, είχε πάρει μέρος σε δεκάδες συναυλίες και εκδηλώσεις, καθώς ήταν ένας από τους καλύτερους μουσικούς της Πάτρας στο είδος του. Ο εκλιπών αγαπούσε το μπουζούκι και το λαϊκό τραγούδι. 

Ήταν μόνιμος συνεργάτης τα τελευταία χρόνια με τον Γιώργο Πετρίτση και είχε συνεργαστεί με δεκάδες ακόμα μουσικούς, ενώ όταν του ζητούσαν δεχόταν με ευχαρίστηση και χαρά να παίξει το μπουζούκι του. Όχι μόνο σε εκδηλώσεις, αλλά και σε φίλους. Άνθρωπος της παρέας ο Δημήτρης Βασιλακόπουλος είχε κάνει αρκετούς φίλους και στον χώρο της μουσικής

Χαρακτηριστικά είναι τα μηνύματα αποχαιρετισμού που του γράφουν κάποιοι από τους πολλούς φίλους που είχε κάνει στην πορεία του στην μουσική. "Άδικο.... Μεγάλο Κρίμα! Σερνόμαστε στους δρόμους μακριά από σπίτια κάθε χρόνο και αλλού!

Καθηγητές, δάσκαλοι αφήνοντας πίσω τους οικογένειες και παιδιά όχι από επιλογή αλλά από ανάγκη και στο κάτω κάτω από καθήκον απέναντι στους μαθητές και σε κανέναν άλλο, για αυτό το μεροκάματο και το αποτέλεσμα; Μεγάλη συγκίνηση ... καλό ταξίδι Δημήτρη, μακάρι να ήταν ψέμα... "γράφει ο καθηγητής μουσικής και ειδικός στα κρουστά, Άκης Χατζημικές.


Ο σαξοφωνίστας Νίκος Βεντούρας γράφει στον τοίχο του: "Καλό ταξίδι... Στον αγγέλων τα μπουζούκια". Ο Νίκος - Γιώργος Λέκκας από την πλευρά του τον αποχαιρετά ως εξής: "Καλέ μου φίλε και συμπαραστάτη στα μουσικά μου βήματα με πίκρανες. Καλό σου ταξίδι στους ουρανούς. Σε ευχαριστώ για όλα". 

Συγκινητικό είναι το μήνυμα του Γιώργου Πετρίτση του μόνιμου συνεργάτη του τα τελευταία χρόνια που εμφανίζονταν μαζί με πολλά μαγαζιά της Πάτρας. "Δυστυχώς τα λόγια για άλλη μια φορά αποδεικνύονται πολύ φτωχά. Στην άσφαλτο άφησε την τελευταία του πνοή ο φίλος μου ο Δημήτρης. Ο συνεργάτης μου τα τελευταία 10 χρόνια δεν θα είναι πια διπλά μου. Η απώλεια σου είναι τεράστια φίλε. Παίξε με το μπουζούκι σου και κάνε ευτυχισμένους,όσους είναι εκεί πάνω...". 

Η κηδεία του καθηγητή φυσικής και δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Δημήτρη Βασιλακόπουλου, θα γίνει την Τετάρτη στις 11 το πρωί στον Ιερό Ναό του Παντοκράτορα στην Πάτρα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σκεπάσει αυτόν τον επιστήμονα, αυτόν τον φυσικό που ήταν πάντοτε με το χαμόγελο και είχε ευγενική καρδιά, ενώ όταν έπαιζε το μπουζούκι του έκανε τους πάντες να ταξιδεύουν με τη μουσική του και τις μελωδίες του.