Με την ευγενική χορηγία του Καναδά, θα καλυφθούν έξοδα ύψους 500,000 λιρών για την ασφάλεια του ζεύγους Πρίγκιπα Harry και Meghan Markle, αλλά και του γιου τους Archie.

Ο πρωθυπουργός Justin Trudeau συμφώνησε πως η χώρα και άρα οι φορολογούμενοι πολίτες θα πρέπει να συμβάλλουν στον «λογαριασμό» για την προστασία της οικογένειάς τους κατά τη διάρκεια της διαμονής τους εκεί.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε τη Βασίλισσα Ελισάβετ ότι θα είναι απόλυτα ασφαλείς στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Ωστόσο, σύμφωνα με την London Evening Standard, ήδη υπάρχουν ανησυχίες ότι το τεράστιο αυτό κόστος μπορεί να έχει αντίκτυπο στον Καναδά, όπως επίσης και να «πληγώσει» τη θέση της μοναρχίας στη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Harry και η Meghan ως μέλη της βασιλικής οικογένειας δικαιούνται 24/7 επιδοτούμενη από τους Καναδούς φορολογούμενους είτε βρίσκονται στο σπίτι τους είτε στο εξωτερικό, ακόμα κι αν κάνουν διακοπές.

Παρά την αποστασία του, το ζευγάρι πιστεύει ότι αυτή η κατάσταση πρέπει να συνεχιστεί, ακόμα κι αν τα συνολικά τους έξοδα αγγίζουν το 1 εκατ. λίρες – ποσό που θα μπορούσε να πολλαπλασιαστεί αν οι διακανονισμοί με τη Βασίλισσα Ελισάβετ δεν πάνε καλά.

Από την πλευρά της η Scotland Yard έχει ήδη υπαινιχθεί ότι δε μπορεί να δώσει λευκή επιταγή για 24ωρη προστασία, σε περίπτωση που το ζεύγος αποφασίσει να μείνει εκτός Βρετανίας.

Είναι κατανοητό ότι έχουν ήδη ξεκινήσει να επανεξετάζουν το θέμα και παρότι δεν έχουν σκοπό να γυρίσουν την πλάτη τους στον Harry και τη Meghan, ο συμβιβασμός κρίνεται αναγκαίος.

Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι το πριγκιπικό ζεύγος έχει δεχθεί απειλές από ακροδεξιές οργανώσεις εξαιτίας της θητείας του Harry στο Αφγανιστάν.