Μία από τις σημαντικές καινοτομίες του φετινού Πατρινού Καρναβαλιού έχει να κάνει με τον τελάλη του.

Ο τελάλης φέτος θα είναι θηλυκού φύλου και πρόκειται για την Μαρία Αγουρίδη, μια Πατρινή που αγαπάει το καρναβάλι, είναι καρναβαλίστρια και έχει μεγαλώσει με το πνεύμα του Πατρινού Καρναβαλιού. 

Η Μαρία Αγουρίδη ήταν παρούσα στη συνέντευξη Τύπου και στις δηλώσεις που έκανε τόνισε τα εξής: "Είμαι χαρούμενη που φέτος θα είμαι ο τελάλης του Πατρινού Καρναβαλιού. Μου δίνεται η δυνατότητα να βοηθήσω και εγώ σε αυτή την μεγάλη γιορτή της Πάτρας. Έχουμε το καλύτερο καρναβάλι της Ελλάδας και είμαστε η πόλη που γνωρίζουμε από καρναβάλι". 

Είναι η πρώτη φορά που ο τελάλης του Πατρινού Καρναβαλιού θα είναι γυναίκα και όχι άνδρας. Η Μαρία Αγουρίδη ανήκει στην νέα γενιά των καρναβαλιστών, μέλος του καρναβαλικού κομιτάτου, ενώ εκτός από το καρναβάλι, αγαπάει και το θέατρο με το οποίο ασχολείται ερασιτεχνικά.

Είναι μία νέα κοπέλα με χιούμορ που διακρίνεται για το μπρίο της και την εκρηκτική προσωπικότητα της. Στο θέατρο την έχουμε δει στο Επίκεντρο και στις Γραμμές Τέχνης, ενώ έχει κερδίσει αρκετές φορές τις εντυπώσεις, με την συμμετοχή της στον καθιερωμένο χορό μασκέ των ταλέντων. Θα είναι έτσι η γυναίκα που θα δούμε τις επόμενες ημέρες στο άρμα του τελάλη να αναγγέλλει το χαρούμενο μήνυμα του Πατρινού Καρναβαλιού


Οι καρναβαλικές δράσεις πάντως θα ξεκινήσουν από το πρωί του Σαββάτου με την παράδοση του Καρναβαλικού Λαβάρου στο Δημαρχείο.  Στις 11.30 το πρωί με αφετηρία την πλατεία Τριών Συμμάχων θα ξεκινήσει πομπή του Τελάλη,ακολουθώντας τη διαδρομή: Πλατεία Τριών Συμμάχων- πεζόδρομος Αγίου Νικολάου- Μαιζώνος- κάτω μέρος πλατείας Γεωργίου- Μαιζώνος- Δημαρχείο.

Στο Δημαρχείο, γύρω στη 1 το μεσημέρι, θα γίνει η παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη υπό τους αποκριάτικους παιανισμούς της Δημοτικής Μουσικής και με το αναλλοίωτο γλυκό έθιμο του σοκολατοπόλεμου σε πλήρη εξέλιξη από τους συλλόγους των σοκολατοριχτών. Το καρναβαλικό λάβαρο του θα παραμείνει στο Δημαρχείο μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων του Καρναβαλιού 2020.