"Φέτος θα έχουμε το καλύτερο καρναβάλι"

Με αυτή την διαβεβαίωση ξεκίνησε τις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπο που έγινε για την τελετή έναρξης ο Κώστας Πελετίδης, μιλώντας για την φετινή διοργάνωση. "Έχουμε κάνει προσπάθειες για να αναδείξουμε το Πατρινό Καρναβάλι το οποίο είναι έτσι και αλλιώς το καλύτερο στην Ελλάδα. 

Πλέον για το φετινό καρναβάλι έχουμε προετοιμάσει και έχουμε κάνει πράγματα για να είναι το καλύτερο των τελευταίων ετών, αφήνοντας στην άκρη τα όποια προβλήματα υπάρχουν. Πρέπει να δώσουμε τις ευχαριστίες  μας και σε αυτούς που είναι αφανείς, πίσω από τα φώτα και τις κάμερες και δουλεύουν ατέλειωτες ώρες για να έχουμε ένα τέλειο Καρναβάλι. Είναι οι εργαζόμενοι του Καρναβαλικού Οργανισμού, αλλά και της Διεύθυνσης Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού του Δήμου.

Οι πρωταγωνιστές είναι πολλοί και δουλεύουν για να γιορτάσει η πόλη και οι επισκέπτες της. Έχουμε τη δυνατότητα, ενωμένοι να κάνουμε πολλά. Και πάλι ευχαριστούμε το σύνολο των εργαζομένων για την δουλειά τους" τόνισε.

Μεταξύ άλλων και συμπλήρωσε: "Καλούμε τον κόσμο της Πάτρας να δώσει το παρών και να γιορτάσει μαζί μας το καρναβάλι της πόλης, κάνοντας την αρχή από την τελετή έναρξης που θα γίνει το Σάββατο στις 18 Φεβρουαρίου στην πλατεία Γεωργίου". Συνέντευξη Τύπου για την τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού

Στη συνέντευξη τύπου παρούσα ήταν μια πλειάδα ανθρώπων που έχουν δουλέψει τόσο για την τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού, όσο και για το καρναβάλι και όλα αυτά που θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες. Η πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού 'Ηρα Κουρή, παίρνοντας τον λόγο αναφέρθηκε στην επιμονή που έχει όλη αυτή η ομάδα των ανθρώπων που βρίσκονται κοντά στο Πατρινό Καρναβάλι, από τα πληρώματα και τους τεχνίτες μέχρι τους εθελοντές και τους δημοτικούς υπαλλήλους. 

«Μέσα σε ένα κλίμα οικονομικής στενότητας η κοινωφελής επιχείρηση Καρναβάλι Πάτρας συνεχίζει την προσπάθειά της να διοργανώσει ένα καρναβάλι αντάξιο της ιστορίας του. Εργαζόμενοι, εθελοντές, γνωμοδοτική επιτροπή και το Διοικητικό συμβούλιο συνδράμουν καθημερινά για να παραχθεί ένα αποτέλεσμα υψηλού  καλλιτεχνικού επιπέδου.

Παρόλα τα προβλήματα που ακόμη και σήμερα μας ταλανίζουν εξαιτίας των χρεών που συσσώρευσαν οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές στο Καρναβάλι και  λόγω της έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού και της αδυναμίας μας να προσλάβουμε τον αναγκαίο αριθμό εργαζομένων, οργανώσαμε και φέτος μία σειρά εκδηλώσεων – θέατρο, χορός, ζωγραφική, κατασκευές, ακροβατικά – που θα τονώσουν το καρναβαλικό πνεύμα και θα μεταφέρουν τη χαρά του καρναβαλιού σε όλη την Πάτρα. 

Ειδικά, για την τελετή έναρξης συνεργαστήκαμε με Πατρινούς καλλιτέχνες επειδή η πόλη διακρίνεται για τους εξαιρετικούς δημιουργούς της που γνωρίζουν καλά το καρναβάλι και εμπνέονται από αυτό.  

Την διοργάνωση και τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο κ. Ιωάννης Κοψίνης και το 3D mapping projection είναι το καινούργιο στοιχείο που προσθέτουμε φέτος. Η όλη εκδήλωση έχει το χαρακτήρα ενός μεγάλου πάρτι και καλούμε όλους τους Πατρινούς και τους επισκέπτες, να έρθουν στην Πλατεία Γεωργίου το Σάββατο 18 Ιανουαρίου στις 9 το βράδυ, για να χορέψουν σε ρυθμούς καρναβαλικούς με μουσικές επιλογές του συγκροτήματος Passepartout που θα παίζει ζωντανά για ένα τρίωρο.

Όπως κάθε χρόνο ο τελάλης από την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου, θα προαναγγείλει την έναρξη. Φέτος ο τελάλης είναι γυναίκα, η κ. Μαρία Αγουρίδου που με το μπρίο της και την καρναβαλική της διάθεση θα ξεσηκώσει τους Πατρινούς. Παράλληλα, στους πεζόδρομους της Πάτρας μπάντες και  ακροβάτες θα δίνουν το δικό τους χρώμα. Εννοείται ότι δεν θα λείψουν και ο σοκολατοπόλεμος. Για τον Κρυμμένο Θησαυρό δε λέμε πολλά , μας το απαγορεύει το ίδιο το παιχνίδι που φέτος το συνδιοργανώνουμε με το πλήρωμα 222 Ειδική μνεία θέλω να κάνω στις δημιουργούς των δύο αφισών τις κυρίες Μανωλοπούλου Μαρία και Χριστοπούλου Πανωραία.

Σε όλη την καρναβαλική περίοδο τα δρώμενα θα είναι σχεδόν καθημερινά στο κέντρο και στις συνοικίες της Πάτρας. Το καρναβάλι της Πάτρας παραμένει το μεγαλύτερο και αυθεντικότερο καρναβάλι και είμαστε πεπεισμένοι ότι κάθε χρόνο θα προπορευόμαστε. Το πάθος, το μεράκι και η ορμή των Πατρινών είναι τα συστατικά που κάνουν μοναδική τη μεγάλη λαϊκή γιορτή της πόλης μας. Έτσι με υπερηφάνεια λέμε ότι το καρναβάλι της Πάτρας είναι το καρναβάλι της Ελλάδος. 

Θερμά λοιπόν, ευχαριστώ όλους όσους μήνες τώρα δουλεύουν για το θεσμό, όσους με συμβούλευσαν , με στήριξαν και με στηρίζουν και σας υποσχόμαστε ότι και φέτος η Πάτρα θα ακουστεί  πέρα από τα σύνορα μας».

Ο Δημήτρης Δημησιάνος, μίλησε για την μεγάλη προσπάθεια των τεσσάρων μόνο, εργαζομένων στο Καρναβαλικό Εργαστήριο, αλλά και στην σημαντική απουσία λόγω συνταξιοδότησης, Πέτρου Βρυώνη και τόνισε ότι για πρώτη φορά θα στολιστούν καρναβαλικά οι είσοδοι της Πάτρας. Επίσης, όπως έγινε την περίοδο των Χριστουγέννων, Καρναβαλικά στοιχεία, θα τοποθετηθούν και στις συνοικίες της πόλης.  


Η Ελένη Αλεξοπούλου, ως Διευθύντρια της Διεύθυνσης Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, τόνισε: «Εκπροσωπώ τους εργαζόμενους του Δήμου Πατρέων που βρίσκονται πίσω από τα φώτα και τα χάπενινγκ, όμως δεν θα μπορούσε να γίνει τίποτα χωρίς αυτούς. Είναι ελάχιστοι, αλλά φιλότιμοι. Ακόμα και στην έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού, που είναι λίγες μέρες μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, εμφανίζουν νέα πράγματα για το Καρναβάλι. Αυτό το δημιουργικό εργαστήρι, διαθέτει σοβαρούς τεχνίτες και καλλιτέχνες που τα δίνουν όλα για να είναι παραγωγικοί και τα καταφέρνουν. Τους ευχαριστούμε».

Ο μουσικός και εικαστικός Ιωάννης Κοψίνης, ο άνθρωπος που διοργανώνει φέτος την τελετή έναρξης αναφέρθηκε στο όλο project της εκδήλωσης, αυτά που πρόκειται να δούμε και τον στόχο που έχει η όλη παραγωγή.

"Θελήσαμε φέτος να δώσουμε την δυνατότητα να χαρούν αυτή την γιορτή, όχι μόνο σε νεαρούς και άτομα μικρής ηλικιακής κατηγορίας, αλλά και σε μεγαλύτερους" τόνισε. "Εύχομαι ο κόσμος να έρθει στην πλατεία Γεωργίου και να συμμετάσχει ενεργά σε αυτή την γιορτή που έχουμε στήσει" συμπλήρωσε. 

Το παρών στη συνέντευξη Τύπου έδωσαν επίσης ο αντιπρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού Δημήτρης Δημητσιάνος, ο επικεφαλής του πληρώματος 222 Αρίστος Σταθόπουλος που έχει αναλάβει φέτος την διοργάνωση του 55ου Κρυμμένου Θησαυρού, ο υπεύθυνος του Καρναβαλικού Συνεργείου Νίκος Λιβάνης, ο συντονιστής της Γνωμοδοτικής Επιτροπής, Χρήστος Καραγκούνης, η τελάλης του φετινού Πατρινού Καρναβαλιού Μάρια Αγουρίδη, η προϊσταμένη της διεύθυνσης αρχιτεκτονικού έργου Τζίνα Αλεξοπούλου, η γραφίστρια της φετινής αφίσας Μαρία Μανωλοπούλου και πολλοί ακόμα.