Στην σημερινή εποχή υπάρχει η λανθασμένη αντίληψη ότι μορφωμένος είναι ο άνθρωπος που έχει πολλά πτυχία. Στην πραγματικότητα, η μόρφωση δεν καθορίζεται από τα πτυχία που έχουμε. Η μόρφωση δεν είναι θέμα τίτλων σπουδών, είναι θέμα ανατροφής! Πόσοι άνθρωποι, έχουν πτυχία και μεταπτυχιακά αλλά η συμπεριφορά τους είναι για τα μπάζα? Πόσοι άνθρωποι είναι σε υψηλές θέσεις του επαγγελματικού στίβου αλλά η κατάχρηση της εξουσίας τους δεν συμβαδίζει με το κύρος και την αξιοπιστία που πρέπει να είχαν λόγω των σπουδών τους?

Αλλά ας φύγουμε από αυτή την μερίδα κόσμου με διαπλοκές συμφέροντα  και μίζες και ας ασχοληθούμε με τον πολίτη της διπλανής πόρτας…

Φωνάζουμε τόσο καιρό ότι ο Δήμος είναι απών από παντού! Πολιτιστικά Καλλιτεχνικά κτλ …Έφτιαξε μια ρημαδοφάντη ο Χριστιανός για τα Χριστούγεννα την κάναμε σαν τα μούτρα μας. Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι όταν έβλεπα ανεγκέφαλους γονείς που πατούσαν, έσπρωχναν, κατέστρεφαν τον διάκοσμο και  καβαλούσαν  τις κατασκευές για να βγάλουν τα παιδιά τους μια φωτογραφία.

Θες κι άλλο?

Πόσους  βανδαλισμούς έχουμε σε σταθμούς κοινόχρηστων ποδηλάτων στην Πάτρα, καθώς και κλοπές αυτών?

Θες κι άλλα?

Ένα απέραντο parking το θαλάσσιο μέτωπο ! όποιος θέλει  ότι ώρα θέλει  παρκάρει  όπου γουστάρει .. αψηφώντας ακόμα και τον κίνδυνο ατυχήματος με τους πεζούς που περνούν αμέριμνοι στο σημείο. Για να μην μιλήσω για  τις προάλλες που  ασυνείδητοι "έκλεισαν" με τα αυτοκίνητά τους το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο λιμάνι. Ένας συνάνθρωπό μας χρειαζόταν βοήθεια αφού είχε πάθει ανακοπή και ήταν αδύνατον να γίνει διακομιδή. Διπλοπαρκαρισμένοι – τριπλοπαρκαρισμένοι σε διαβάσεις, σε ράμπες, σε γραμμές τρένου. Aπόλυτη αναρχία…

Συμπέρασμα: Για να γίνει η δουλειά του καθενός χ@στήκανε για τους άλλους.

Αποτσίγαρα πεταμένα στους δρόμους από διερχόμενους οδηγούς. Σκουπίδια έξω από κάδους και σε πεζοδρόμια (βλέπε φωτο). Σταματημένα αυτοκίνητα με alarm σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας (Ακτή Δυμαίων και ΕΛ.Βενιζέλου ) προκειμένου να πάνε στην τράπεζα για να μην  περπατήσουν και τους πέσει ο κ@λος . Σταθμευμένα ΙΧ σε χώρους στάθμευσης έκτακτης ανάγκης. Άκουσον  Άκουσον, αυτοσχέδιες μάντρες πωλήσεων αυτοκινήτων σε κεντρικούς δρόμους αλλά και επάνω στα κράσπεδα. (βλέπε φωτο)  

Κακοποιούμε  ζώα, Μιλάμε άσχημα, Πετάμε στον κάδο απορριμάτων βρέφη, βάζουμε κροτίδες στο στόμα σκύλων…

Πόσο φρικτά και ντροπιαστικά πράγματα είμαστε ικανοί να κάνουμε?

Θες κι άλλα? πάρε ένα παράδειγμα ακόμα…

Πας στα χιόνια να παίξουν τα παιδιά σου… Πας βόλτα με την παρέα σου …

παίρνεις τα βουνά για μια seflie στο σαλέ προκειμένου να μας δείξεις το γαμω moncler που φοράς στα social  …

και σε ρωτάει η αστυνομία στον δρόμο… έχετε κύριε μου αλυσίδες ?

έχουμε απαντάς . Γνωρίζετε να τις τοποθετείτε? όχι απαντάς …

….και όταν φτάνεις σε ένα σημείο και δεν μπορείς να ανέβεις πιο ψηλά σταματάς πάνω στην ΛΕΑ με αποτέλεσμα να μην περνάει ούτε ασθενοφόρο ούτε αστυνομία ούτε έκτακτο περιστατικό.

2ο ίδιο Συμπέρασμα: Για να γίνει η δουλειά του καθενός χ@στήκανε για τους άλλους.

Όταν όμως ταξιδεύουμε στο εξωτερικό κότες όλοι … κοκοκο , καπνίζουμε σε εξωτερικούς χώρους, σεβόμαστε τις διαβάσεις, πετάμε τα σκουπιδάκια μας στους κάδους κοκοκο όλοι οι απολίτιστοι στα ταξίδια μας , και έχουμε και το θράσος να ερχόμαστε πίσω και να λέμε στους φίλους μας: μα πόση τάξη έχουν οι ξένοι! τι άψογη οργάνωση! τι σεβασμός, τι μόρφωση !

Σταμάτα να μιλάς μωρέ σταμάτα να ξεφτιλίζεσαι... 

Αχχ δεν είμαστε τελικά μόνο απαίδευτοι είμαστε οπισθοδρομικοί, απολίτιστοι, προγονόπληκτοι, αντιδραστικοί, θρησκόληπτοι, μεσαιωνικοί.

Τελικά τι καταφέραμε;

Κάναμε μεγάλα σπίτια και μικρότερες οικογένειες. Κατακτήσαμε το διάστημα και χάνουμε τον πλανήτη μας. Πήγαμε στο φεγγάρι αλλά δεν βρίσκουμε τον δρόμο να πάμε στην αστυνομία να καταγγείλουμε την ενδοοικογενειακή βία του γείτονα . Έχουμε πολλούς ειδήμονες, αλλά περισσότερα προβλήματα. Έχουμε περισσότερα πτυχία, αλλά λιγότερους σκεπτόμενους ανθρώπους.

Πολλαπλασιάσαμε τις ανάγκες μας και μειώσαμε τις αξίες μας.

Ενώ έχουμε δύο αυτιά για να ακούμε περισσότερο και ένα στόμα για να μιλάμε λιγότερο, ανοίγουμε το στόμα μας και λέμε ότι μας έρθει στο κεφάλι… έχουμε άποψη για τα πάντα ,ρίχνουμε ευθύνες στους άλλους για όλα.

Πουλάμε τα πάντα για λίγη προσοχή και δημοσιότητα ..(γάμους-κηδείες - prive οικογενειακές στιγμές- photo after sex) κ.α. 

Αγαπάμε σπάνια μα ζηλεύουμε και μισούμε συχνά.

Έχουμε την βιτρίνα μας τίγκα στο make up και τις αποθήκες τις ψυχής μας άδειες.