Το patrasevents.gr είχε γράψει από την αρχή ότι η τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού θα έχει πυροτεχνήματα και μάλιστα αρκετά για να κάνουν τη νύχτα μέρα και να δώσουν έναν εντυπωσιακό τόνο στον εκδήλωση.

Δεν κάναμε βέβαια και καμία αποκάλυψη. Αυτό έλειπε τελετή έναρξης Πατρινού Καρναβαλιού, χωρίς να υπάρχουν πυροτεχνήματα, αν και στο παρελθόν έχει συμβεί και αυτό.

Απλώς υπήρξε ένας προβληματισμός από τους διοικούντες του Καρναβαλικού Οργανισμού και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πατρινό Καρναβάλι για το αν θα πρέπει τα πυροτεχνήματα να πεταχτούν από το Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, σε μία πλατεία Γεωργίου που αναμένεται να είναι γεμάτη από τον κόσμο. 

Θυμόμαστε όλοι άλλωστε το ατύχημα που έγινε το 2014 με ένα παιδάκι να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα όρασης μετά από αυτό, τρέχοντας στα δικαστήρια τον δήμο και ζητώντας αποζημιώσεις. Υπήρξαν έτσι κάποιες επιφυλάξεις για το θέμα των πυροτεχνημάτων.

Τη λύση τελικά έδωσε η πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού Ηρώ Κουρή που με πρότασή της πρότεινε στο διοικητικό συμβούλιο η εκτόξευση των πυροτεχνημάτων να γίνει από το προαύλιο του 3ου δημοτικού σχολείου, κοντά στον Παντοκράτορα, έτσι ώστε να υπάρχει η σχετική ασφάλεια.

Η πρότασή της έγινε αποδεκτή από το διοικητικό συμβούλιο. Το σχολείο αυτό βρίσκεται στην ίδια ευθεία με τις σκάλες της Γεροκωστοπούλου, κάτι που αναμένεται να βοηθήσει στο θέαμα της τελετής έναρξης. Οπότε πυροτεχνήματα ασφαλώς και θα υπάρχουν στην τελετή έναρξης μόνο που φέτος θα εκτοξεύονται από τον Παντοκράτορα.