Ανακοίνωση με αφορμή το θανατηφόρο τροχαίο στα Καμίνια Αχαΐας, εξέδωσε η δημοτική παράταξη Ανυπότακτη Πολιτεία. Αναλυτικά αναφέρει:

"Νέος βαρύτατος φόρος αίματος στην Πατρών Πύργου. Δύο νέοι άνθρωποι εκπαιδευτικοί και επίλεκτοι συμπολίτες μας, έχασαν τη ζωή τους επιστρέφοντας από την δουλειά τους σε Σχολείο της Ηλείας. Συμπληρώνοντας έναν κατάλογο εκατοντάδων νεκρών τα τελευταία δέκα χρόνια, πληρώνοντας την εγκληματική αμέλεια και αδιαφορία Κυβερνήσεων, Υπουργών, υπευθύνων της δεκαετίας,

Είναι γνωστό, ότι το τμήμα Πάτρα Πύργος Τσακώνα, τμήμα του Αυτοκινητοδρόμου της Ολυμπίας Οδού, έπρεπε να έχει αποπερατωθεί το 2012. Θυσιάστηκε από την Κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου το 2013, στον βωμό των συμφερόντων του κατασκευαστικού ομίλου. Χρειάστηκαν 5 χρόνια από τότε για να εγκατασταθούν οι νέες εργολαβίες. Και ήρθε ο σημερινός Υπουργός να τις ακυρώσει, εξυπηρετώντας προφανώς τα ίδια μεγαλοσυμφέροντα και ψάχνει να βρει τον τρόπο, από ότι διαβάζουμε, να αναθέσει εκ νέου στην Ολυμπία Οδό την κατασκευή και μόνο για το τμήμα μέχρι τον Πύργο.

Είναι προφανές, ότι το νέο έγκλημα, έχει ηθικούς αυτουργούς! Που ευθύνονται για τους πάνω από δέκα νεκρούς μόνο το τελευταίο εξάμηνο.

Όλοι οι αρμόδιοι εμπλεκόμενοι πρέπει να δράσουν με αποφασιστικότητα. Καμία άλλη καθυστέρηση ή αναβολή στην κατασκευή του δρόμου. Καμία σκοπιμότητα στον στόχο της είσπραξης διοδίων για να γίνει η Νότια χάραξη του δρόμου από Μιντυλόγλι μέχρι Κάτω Αχαΐα.

 Η Πολιτεία, να τολμήσει την αποζημίωση και την περίθαλψη των οικογενειών των θυμάτων, αναγνωρίζοντας έστω και στο ελάχιστο την ευθύνη της.

Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των άτυχων ανθρώπων"!