Εκτός κινδύνου βρίσκονται οι δύο καθηγητές που ήταν στο μοιραίο αυτοκίνητο που εξετράπη στην Πατρών - Πύργου στο οποίο βρήκαν τραγικό θάνατο οι Δημήτρης Βασιλακόπουλος και Νίκος Ρόδης. 

Οι δύο καθηγητές που βγήκαν ζωντανοί από τα σμπαράλια του αυτοκινήτου που οδηγούσε ο Δημήτρης Βασιλακόπουλος είναι η 49χρονη Χριστίνα Γκουρνέλου και ο 60χρονος Αναστάσιος Μπούσσιας, καθηγητές του Γενικού Λυκείου Λεχαινών που υπηρετούν εδώ και χρόνια στο συγκεκριμένο σχολείο. 

Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν, αφού πρώτα απεγκλωβίστηκαν από τους πυροσβέστες, στο Κέντρο Υγείας της Κάτω Αχαΐας και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας. Εκεί διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν κάτι σοβαρό, η υγεία τους δεν βρίσκεται σε κίνδυνο, όμως έχουν υποστεί έντονο ψυχολογικό σοκ. 

Το αυτοκίνητο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και τις μέχρι στιγμής έρευνες της τροχαίας για τις συνθήκες που έγινε αυτό το μοιραίο τροχαίο, χτύπησε σε κολόνα της ΔΕΗ, αφού πρώτα έφυγε από τις μπάρες, έχοντας χάσει τον έλεγχο της πορείας του και στη συνέχεια προσγειώθηκε σε παράδρομο. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι σε ένα άλλο τροχαίο που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας, αυτή τη φορά στο δρόμο της 111, ένας 50χρονος δίνει μάχη για τη ζωή του, καθώς μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας διασωληνωμένος, μετά από σύγκρουση που είχε η μηχανή που οδηγούσε με ένα αγροτικό όχημα, στην θέση Μαστραντώνη. Η κατάσταση του είναι σοβαρή και κρίσιμη.