Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών για τη λειτουργία του υδατοδρομίου της Πάτρας. 

Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή: 

«Η επαναλειτουργία του υδατοδρομίου της Πάτρας, μπορεί να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα ανάπτυξης, τόσο για την ίδια την πόλη της Πάτρας, όσο και για την ευρύτερη περιοχή. 

Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε το παράδοξο φαινόμενο ότι ενώ υπάρχει η επίσημη αδειοδότηση του έργου, η λειτουργία του δεν έχει αρχίσει ακόμη. 

Οι επιπτώσεις της αδικαιολόγητης καθυστέρησης για την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή, είναι σημαντικές λόγω της απώλειας εισροής κεφαλαίων και οικονομικών πόρων, ιδιαίτερα σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία, που η Πάτρα και η Αχαΐα επιδιώκουν να προσελκύσουν επενδύσεις και να καταστούν τουριστικός προορισμός». 

Συγκεκριμένα, ο Άγγελος Τσιγκρής ρωτά τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών: α) σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την επαναλειτουργία του υδατοδρομίου της Πάτρας και β) πότε αναμένεται η επίσημη έναρξη της επαναλειτουργίας του;

Δείτε την ερώτηση: