Η απειλή της έκρηξης του ηφαιστείου Ταάλ, που εκτόξευε σύννεφα τέφρας και αερίων στον ουρανό δεν στάθηκε αρκετή για να εμποδίσει ένα ζευγάρι στις Φιλιππίνες να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου.

Οι τρομακτικές εικόνες με τις αστραπές να αυλακώνουν τον ουρανό - , φαινόμενο συχνό κατά την έκρηξη ενός ηφαιστείου – δεν αποθάρρυναν την Κάτ Βάλφουρ και τον άνδρα της Τσίνο να αναβάλλουν τη μεγάλη μέρα της ζωής τους. Έτσι το ευτυχισμένο -και αν μη τι άλλο παράτολμο- ζευγάρι πόζαρε στο φακό μπροστά από το ηφαίστειο Ταάλ, σε απόσταση περίπου δέκα χιλιομέτρων κι ενώ γύρω τους «έβρεχε» τέφρα. Ο φωτογράφος τους, Ράντολφ Έβαν, δημοσίευσε τις φωτογραφίες στο διαδίκτυο.


«Ήμασταν νευρικοί, γιατί κατά την διάρκεια της φωτογράφισης ενημερωνόμασταν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την έκρηξη του ηφαιστείου. Γνωρίζαμε για τις προειδοποιήσεις και για ενδεχόμενη μεγαλύτερη έκρηξη, αφού θα ανακοινωνόταν αμέσως και συζητούσαμε διακριτικά τι θα πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση που συνέβαινε το χειρότερο» δήλωσε στο CNN.

Μαζική εκκένωση λόγω της έκρηξης του ηφαιστείου

Πάνω από 13.000 περίοικοι απομακρύνθηκαν από τη ζώνη του ηφαιστείου Ταάλ που βρίσκεται στο μέσο της ομώνυμης λίμνης και κατέφυγαν σε ειδικά κέντρα υποδοχής στις επαρχίες Μπατάνγκας και Καβίτε των Φιλιππίνων.