Ίσως ήταν η πιο ρομαντική πρόταση γάμου που έχουμε δει να γίνεται τα τελευταία χρόνια στην Πάτρα, σε δημόσια θέα, στην καρδιά της πόλης. 

Ένας νεαρός άνδρας το βράδυ της Δευτέρας 13 Ιανουαρίου, σαν άλλος Ρωμαίος, ετοίμασε μία ρομαντική διαδρομή στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, στρώνοντάς τον με λουλούδια και κεριά, για να τον περπατήσει η δική του Ιουλιέτα. 

Η διαδρομή αισθησιακή όσο το φως της αγάπης του για εκείνη. Τα λουλούδια της χάραξαν το δρόμο που σχημάτισαν την κατεύθυνση και τα σημειώματα στα απλωμένα του χέρια κατά τη διάρκεια της πορείας, θύμισαν σε εκείνη την πρώτη ματιά, τα έντονα χτυποκάρδια, ίσως και τις μεγάλες στιγμές τους. 

Στο τέλος της διαδρομής είχε αφήσει ένα σημείωμα που ήταν και το κεντρικό της κίνησής του. Ήταν η πρόταση γάμου που της έκανε. Ο κόσμος γύρω είχε μαζευτεί και περίμενε να δει από κοντά αυτό το ρομαντικό δρώμενο που σαν να είχε βγει από ταινία του αμερικάνικου κινηματογράφου, ολοζώντανο μπροστά του.


Οι προετοιμασίες

Έβγαζε φωτογραφίες, ενθάρρυνε τον γαμπρό και τους φίλους του στις προετοιμασίες με τα κεριά και τα λουλούδια. Άλλοι πάλι δεν τον πίστευαν, νόμιζαν ήταν μία μορφή φάρσας ή κάποιο τηλεοπτικό γύρισμα. Τίποτα όμως δεν ήταν fake, όλα ήταν real. 

Ο νεαρός ήταν στην άκρη του δρόμου και περίμενε την αγαπημένη του, έχοντας στα χέρια του ένα μπουκέτο λουλούδια, να διασχίσει τη διαδρομή και να την πάρει στην αγκαλιά του.

Η κοπέλα φάνηκε σαν μην το περιμένει. Δεν το γνώριζε. Ο άνδρας ήξερε όμως ότι η καλή του θα ήταν στο κέντρο και την πήρε τηλέφωνο την κατάλληλη στιγμή όταν όλα ήταν έτοιμα. 

Η νεαρή όταν κατάλαβε τι γινόταν δεν μπορούσε να κρύψει την συγκίνησή της. Ο κόσμος που παρακολουθούσε, ξεκίνησε να χειροκροτεί και να φωνάζει παροτρύνοντάς την στο τέλος της διαδρομής να πει το "ναι" στην πρόταση του νεαρού, όταν η κοπέλα άνοιξε το σημείωμα. Τι απάντησε αυτή; 

Δείτε στα βίντεο του patrasevents.gr που ακολουθούν: 


Πρόταση γάμου στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου στην Πάτρα!Γέμισε τον πεζόδρομο με λουλούδια και κεριά για την καλή του