Ξεκίνησε χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη για την στυγερή δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας, Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο τον Νοέμβριο του 2018.

Όπως περιέγραψε ο στενός κύκλος του θύματος, η 21χρονη ήταν μια κοπέλα που είχε όνειρα για τη ζωή, μιλούσε πέντε γλώσσες και ήταν φοιτήτρια του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Ωστόσο, τα όνειρά της έσβησαν άδοξα όταν το μοιραίο εκείνο βράδυ, κακοποιήθηκε, βιάστηκε και εν τέλει πετάχτηκε στα βράχια στον όρμο «Φώκια» στην Λίνδο της Ρόδου.

Το δριμύ «κατηγορώ» των γονιών της Ελένης Τοπαλούδη

Η χθεσινή ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη σημαδεύτηκε κατά διαστήματα από εντάσεις και συναισθηματικές «εκρήξεις». Οι γονείς του θύματος τόνισαν επανειλημμένα πως ευθύνες θα έπρεπε να αποδοθούν και στους γονείς των δύο κατηγορουμένων, ενός 21χρονου Ροδίτη και ενός 19χρονου με καταγωγή από την Αλβανία, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και του βιασμού της νεαρής κοπέλας.
Η μητέρα της 21χρονης φοιτήτριας είπε χαρακτηριστικά πως δεν αποκλείει μέλη της οικογένειας του κατηγορούμενου να βοήθησαν ακόμη και στην μεταφορά του πτώματος. «Ηθικοί αυτουργοί του πόνου μου είναι αυτοί», σημείωσε. Μάλιστα, λίγο μετά την κατάθεσή της κατέρρευσε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.


Από την άλλη, ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη, κ. Ιωάννης εμφανώς φορτισμένος ξέσπασε όταν άκουσε από την μεριά του συνηγόρου περί «συναίνεσης» του θύματος. «Δεν ντρέπεστε; Έγιναν φρικτά πράγματα και λέτε για συναίνεση; Μαρτύρησε στα χέρια τους. Πλήρωνε τον Αλβανό να του πηγαίνει κορίτσια να τα βιάζει. Το δικό μας ήταν το… τυχερό! Αν δεν ήταν η Ελένη μας, θα ήταν κάποιο άλλο κορίτσι στη θέση της. Να τη βασανίζουν και αυτή να τους παρακαλάει να σταματήσουν. Και εσείς μιλάτε για συναίνεση;».

Δολοφονία Τοπαλούδη: Προκλητικός στη δίκη ο κατηγορούμενος

Την ίδια ώρα, ιδιαίτερα προκλητικός εμφανίστηκε το πρωί της Δευτέρας, κατά τη μεταγωγή του στο δικαστήριο, ο ένας από τους δύο κατηγορούμενους για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη. Συγκεκριμένα, ο Ελληνας κατηγορούμενος, παρόλο που φορούσε χειροπέδες, ύψωσε το μεσαίο του δάχτυλο στους δημοσιογράφους αλλά και σε όσους είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο.


Μετά το τέλος της δίκης ωστόσο εμφανίστηκε μετανιωμένος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Λυπάμαι για την Ελένη αλλά δεν έγινε τίποτα». Ο 21χρονος Ροδίτης αρνείται την κατηγορία του βιασμού και δήλωσε πως δέχεται μόνον αυτή της απλής συνέργειας στην ανθρωποκτονία. Αντίθετα, ο 20χρονος αλλοδαπός αρνείται και τις δυο κατηγορίες.

Η δίκη για την υπόθεσης της Ελένης Τοπαλούδη αναμένεται να συνεχιστεί στις 28 Ιανουαρίου.