Το Δ.Σ του Σωματείου Ιπποκράτης, στο πλαίσιο της σημερινής επίσκεψης του Υπουργού Υγείας Βασίλης Κικίλιας στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας και συγκεκριμένα στη σχετική συνάντηση - συσκεψη που έγινε, τον ενημέρωσαν για όλα τα προβληματα που αντιμετωπίζουν. Μάλιστα του κατέθεσαν και σχετικό υπόμνημα.

Αναλυτικά στο υπόμνημα αναφέρουν:

"Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας και ιδιαιτέρως στο πολύπαθο Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ, πάρα πολλά και μάλιστα αρκετά πιεστικά.

Η ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ και οι ελλιπέστατες - οι οριακές πιστώσεις, η ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ του, οι ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ του εκκρεμότητες, οι εκκρεμότητες του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ, είναι μερικά από τα γενικά - κεντρικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και που μας απασχολούν εντονότατα στο Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ, πέρα βεβαίως από τα προβλήματα καθημερινότητας που είναι πολλά και σοβαρά και που δυστυχώς δεν αντιμετωπίζονται όπως θα έπρεπε και βεβαίως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως Εργαζόμενοι, από τις ασκούμενες εις βάρος μας  κυβερνητικές πολιτικές στα Μισθολογικά, τα Συνταξιοδοτικά, τα φορολογικά, τα ζητήματα των αξιολογήσεων κλπ ζητήματα μας, που σ΄ αυτήν την φάση προστίθεται και ο περιορισμός της δυνατότητας της διεκδίκησης και του αγώνα.

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα δώσαμε μεγάλους και σκληρούς αγώνες για την  ύπαρξη και λειτουργία του Νοσοκομείου μας, ένας στόχος που σαφώς περνούσε:

- Τόσο μέσα από την αποκατάσταση των ζημιών του σεισμού, την κτιριακή του ανακαίνιση  που σαφώς έγινε χάριν της επίμονης διεκδίκησης του Σωματείου μας, μια κτιριακή αποκατάσταση που σαφώς η υπάρχουσα Διοίκηση, που την παρέλαβε έτοιμη, δεν την αξιοποίησε όπως θα έπρεπε.

- Όσο και μέσα από τον επαναπροσδιορισμό του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ, την μεγάλη επιτυχή διεκδίκηση μας, που δυστυχώς δύο και πλέον χρόνια μετά την επιτυχή επίτευξη του στόχου μας, παραμένει ανενεργός, λόγω των αλλεπάλληλων λαθών και παραλήψεων εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας, χάριν συγκεκριμένων σκοπιμοτήτων που είχαν να κάνουν κυρίως με την διατήρηση της έμμισθης σχέσης της Υποδιοικήτριας του ΝΝΘώρακος της Κας Μαρτσούκας.

- αλλά και μέσα από άλλες επιμέρους παρεμβάσεις για την ενίσχυση μας με εξοπλισμό και προσωπικό, ζητήματα που τα είχαμε ψηλά στην ατζέντα μας.

 - Και βεβαίως την σωστή οργάνωση και λειτουργία μας, που παρά τις προσπάθειές μας δεν έγιναν ουσιαστικά βήματα

Ζητήματα και προβλήματα, στόχοι για τους οποίους σαφώς και θα συνεχιστούν οι αγώνες και το επόμενο διάστημα και μάλιστα έως ότου το Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ φθάσει σε εκείνα τα επίπεδα, έτσι ώστε μαζί με το ΠΠΝΡΙΟΥ, εφημερεύοντας εναλλάξ να μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες των πολιτών της περιοχής μας και όχι μόνον.

Πέρα από τα γενικά προβλήματα που προαναφέρουμε, που δεν είναι και τα μόνα, με το παρών ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΜΑΣ, θα σας παραθέσουμε μια πρώτη καταγραφή εκείνων που έχουν να κάνουν με τις δικαιοδοσίες της 6ηςΥ.Πε και θα μας απασχολήσουν ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ και ΑΜΕΣΑ, όπως: 

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

      Σε ότι αφορά τον ΝΕΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ, που είναι σχεδόν πάνω στα πλαίσια των διεκδικήσεών μας, επιδίωξή μας είναι:

 

 • Κατ΄ αρχήν ΑΜΕΣΗ και πρώτη προτεραιότητά μας ή διόρθωση του συνειδητού, όπως προαναφέρουμε, λάθους που τον έχει καταστήσει ανεφάρμοστο και έχει θέσει το Νοσοκομείο στον ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΙΛΟΤΟ.
 • Άμεσα την κίνηση των διαδικασιών τροποποίησής του στα κενά και τις παραλείψεις που έχει σε ότι αφορά την Τεχνική Υπηρεσία, την Αποστείρωση κλπ άλλους τομείς.
 • και βεβαίως την πλήρη ανάπτυξη του, με ιδιαίτερη έμφαση στην επεμβατική ακτινολογία - στεφανιογραφία και όχι μόνο, όπως το επιβάλλουν οι ανάγκες της περιοχής, η ιδιαιτερότητα της, που θέλει το Νοσοκομείο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΛΗΡΩΣ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΟ, έτσι ώστε να καλύπτει και να εξυπηρετεί πλήρως και σωστά ΟΛΟΥΣ τους  Πολίτες της περιοχής μας, τους πολίτες που ολοένα και πιο πολλοί το προτιμούν, λόγω της κρίσης, της γεωγραφικής του θέσης και όχι μόνο, στόχοι που σαφώς μπορούν να επιτευχθούν με την δυνατότητα ανάπτυξης των 500 τουλάχιστον κλινών.

 

ΚΤΙΡΙΑΚΑ

Το 2017, την πιο κρίσιμη και καθοριστική περίοδο για την τύχη και την προοπτική του Νοσοκομείου μας, έτυχε να έχουμε μια Διοίκηση μη συνεργάσιμη με τους φορείς και τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου, με αποτέλεσμα να γίνει μια εφιαλτική μεταστέγαση, αυτή του ΝΝ Θώρακος και του 409 στις κεντρικές μας κτιριακές υποδομές, χωρίς δυστυχώς κανέναν σοβαρό σχεδιασμό, βεβιασμένα και επιπόλαια.

Αυτή λοιπόν η μεταστέγαση, είχε ως συνέπεια την συρρίκνωση των υπηρεσιών του 409 και του ΝΝΘ, που άναρχα εγκαταστάθηκαν στο κεντρικό κτίριο και το χειρότερο άφησε  άστεγες 150 κλίνες, τμήματα και υπηρεσίες άκρως αναγκαίες και απαραίτητες για τις ανάγκες της περιοχής μας και όχι μόνον.

Αυτή λοιπόν η αρνητική εξέλιξη που στιγματίζει την λειτουργία του Νοσοκομείου, δημιούργησε την ανάγκη διεκδίκησης νέων κτιριακών υποδομών και βεβαίως χωροταξικό επανασχεδιασμό, ζητήματα που είναι πρώτης προτεραιότητας για εμάς, που σαφώς θα επιδιώξουμε, όπως και κατά το παρελθόν όπου με τις παρεμβάσεις μας έχουμε αυτήν την κτιριακή εξέλιξη, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, με ΟΛΕΣ μας τις ΔΥΝΑΜΕΙΣ:

 • Την ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ και ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ των  νεων ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ μας   στόχων, να προχωρήσουν δηλ. οι ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ που χρειάζονται για να στεγαστούν οι 150 και πλέον άστεγες κλίνες, τα τμήματα και οι υπηρεσίες που προβλέπονται στον νέο οργανισμό και βεβαίως οι άκρως αναγκαίοι και απαραίτητοι χώροι στέγασης του Φαρμακείου, της αποθήκης που βρίσκονται σε εξέλιξη και των αποδυτηρίων Προσωπικού και χώρων ξεκούρασης που δεν υπάρχουν. Τις κτιριακές υποδομές που είχε δεσμευτεί η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας, η οποία τις εξήγγειλε με μεγαλοστομίες από τον χώρο του Νοσοκομείου, χωρίς δυστυχώς κανένα αντίκρισμα.
 • Τον επαναπροσδιορισμό της χωροταξικής κατανομής των τμημάτων και των  υπηρεσιών μας απέναντι στη σημερινή κατάσταση, έτσι  ώστε αυτοί να  καταστούν λειτουργικοί.
  • Επαναπροσδιορισμό της στάσης μας σε ότι αφορά τα κτίρια του 409 και ΝΝΘ.

 

 • Αξιοποίηση της περιουσίας και ιδιαιτέρως του  ΚΤΙΡΙΟΥ που βρίσκεται στην περιοχή της ΖΑΣΤΟΒΑΣ.     

 

  • Εγκατάσταση Ηλιακών θερμοσιφώνων και φωτοβολταϊκών συστημάτων και βεβαίως παρασκευή δικού μας οξυγόνου ζήτημα που βρίσκεται ήδη στο Υπουργείο, προκειμένου να μειώσουμε το κόστος λειτουργίας μας. 

 

 • Άμεσα χρηματοδότηση για την ανακαίνιση και τον χωροταξικό επαναπροσδιορισμό του ταχύρρυθμου, άμεσα λειτουργικός ο πρώην χώρος του Νεφρολογικού τμήματος που δυστυχώς παραμένει γιαπί.
 • Η αναγκαία και απαραίτητη  ΚΤΙΡΙΑΚΗ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ και ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ των Κέντρων Υγείας, που παραμένουν εγκαταλελειμμένα.

 

Σκοπός και στόχος μας είναι ή ανάπτυξη και λειτουργία, ενός μεγάλου, σύγχρονου Νοσοκομείου πλήρως εξοπλισμένο, όπως προαναφέρουμε και στην περίπτωση  με τον οργανισμό, έτσι ώστε εφημερεύοντας εναλλάξ, μέρα παρά μέρα και επί ίσοις όροις με το ΠΠΝΡΙΟΥ, να καλύπτουμε πλήρως και σωστά όλες τις ανάγκες της περιοχής μας και βεβαίως η ΑΝΑΠΤΥΞΗ και ΣΩΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ των Κ.Υ για να επιτελούν το σκοπό για τον οποίο αυτά υφίστανται στις συγκεκριμένες τοπικές κοινωνίες.

ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ k΄ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ.

ΣΤΑΘΕΡΗ και ΜΟΝΙΜΗ επιδίωξή μας είναι η αντιμετώπιση των μεγάλων ελλείψεων που έχουμε σε Προσωπικό και Ιατρούς, με προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ και ΜΟΝΟΝ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.

Η ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας σε Νοσηλευτικό-Διοικητικό-Παραϊατρικό και λοιπό Προσωπικό, εμφανέστατη. Αρκεί μια ματιά στα προγράμματα υπηρεσίας όπου τα οφειλόμενα ΡΕΠΟ, οι οφειλόμενες ΑΔΕΙΕΣ και οι ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΒΑΡΔΙΕΣ καταμαρτυρούν την τραγικότητα της κατάστασης, όπως την καταμαρτυρά και η δυσχερής λειτουργία της Διοικητικής Υπηρεσίας, η οποία πέρα από το σοβαρό έλλειμμα οργάνωσης της με σοβαρές ευθύνες της Διοίκησης, οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού  έχουν οδηγήσει την άλλοτε πρότυπο Διοικητική μας υπηρεσία σε απελπιστική κατάσταση. Τραγική είναι η κατάσταση και στην Ιατρική υπηρεσία, όπου το Νοσοκομείο μέρα με την ημέρα αδειάζει από έμπειρους ιατρούς και ειδικευόμενους, πρόβλημα που θέλει ιδιαίτερη προσοχή, με την άμεση και έγκαιρη προκήρυξη των ιατρών που συνταξιοδοτούνται, διαδικασία ξεχασμένη, για την τύχη και την προοπτική του Νοσοκομείου, την εξασφάλιση της πλήρους και σωστής λειτουργίας του.

Με βάσει και τον νέο οργανισμό των 465 κλινών καταγράφουμε αρκετές κενές οργανικές θέσεις, όλων των ειδικοτήτων. Κενές θέσεις που καθημερινά μεγαλώνουν λόγω των Συνταξιοδοτήσεων και όχι μόνο.

Βάσει των προαναφερόμενων χρειάζεται σοβαρή προσέγγιση και  εξέταση του προαναφερόμενου προβλήματος όπου Ζητάμε ΑΜΕΣΑ την κίνηση των διαδικασιών ενίσχυσης μας με προσωπικό και Ιατρούς, κατά  προτεραιότητα στα τμήματα που λειτουργούν κάτω και από τα όρια Ασφαλείας, με ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ βάρδιες και σε εκείνα που βρίσκονται στα πρόθυρα κλεισίματος και βεβαίως Νοσηλευτικού Προσωπικού, όπου η υπερ-εντατικοποίηση και η αύξηση της δουλειάς, τα πολλά προβλήματα υγείας και όχι μόνον, έχουν οδηγήσει τον κλάδο αυτό αλλά και άλλους σε απελπιστική κατάσταση.

ΖΗΤΑΜΕ κατ΄ εξαίρεση γενναίες προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ και ΜΟΝΟΝ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, τόσο στο Νοσοκομείο όσο και στα Κέντρα Υγείας συνδικαλιστικής μας ευθύνης (κ. Αχαϊας, Ερυμάνθειας και Χαλανδρίτσας), που μαραζώνουν ανήμπορα να επιτελέσουν τον σκοπό τους, που έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους.

Για την  ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ της προαναφερόμενης κατάστασης, πέρα από την αναγκαιότητα της παραμονής στη δουλειά των εργαζόμενων με ελαστικές σχέσεις εργασίας, που θα πρέπει να μετατραπούν σε αορίστου γιατί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες

ΖΗΤΑΜΕ

 •  την ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ των μετακινημένων δυνάμεων μας σε άλλες υπηρεσίες όπως στην 6η Υ.Πε και όχι μόνον, καθώς επίσης και την έγκριση όλων εκείνων των αιτημάτων ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ-ΜΕΤΑΤΑΞΗΣ υπαλλήλων προς το Νοσοκομείο μας.

Σε ότι αφορά τους μετακινημένους σε άλλα Νοσοκομεία, για να μην δημιουργήσουμε προβλήματα, ζητάμε την αμοιβαία αντικατάσταση τους, είτε μέσω μετατάξεων είτε μέσω των όποιων πρώτων προσλήψεων.

 Ζητάμε επίσης 

Την  παρέμβασή σας, στη νέα Διοίκηση, να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην Διοικητική Υπηρεσία που όπως αναφέρουμε έχει σοβαρό πρόβλημα οργάνωσης και ανταπόκρισης στις ανάγκες της υπηρεσίας μας, αλλά κυρίως και πρωτίστως στην Νοσηλευτική, όπου με τις ευλογίες του Διοικητή υπάρχει σοβαρό πρόβλημα διαχείρισης του Προσωπικού που έχει σοβαρά αρνητικά αντανακλαστικά στη λειτουργία μας, πέρα από το έλλειμμα δημοκρατίας που καθημερινά διαπιστώνουμε. 

ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Άμεσα ΠΛΗΡΗ και λεπτομερή καταγραφή και αποτύπωση της ακίνητης περιουσίας του Νοσοκομείου και βεβαίως την αξιοποίηση της.

Άμεσα αποδοχή των όποιων εκκρεμών ΔΩΡΕΩΝ και ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΩΝ υπάρχουν προς το Νοσοκομείο και βεβαίως την σχετική αξιοποίησή τους, στην κατεύθυνση της πάγιας πηγής εσόδων για το Νοσοκομείο.

Επισημαίνουμε την ιδιαιτερότητα του 409 και βεβαίως την συντήρηση-διατήρηση και αξιοποίηση των κτιρίων του ΝΝ Θώρακος  καθώς επίσης και του ¨ΣΑΝΑΤΟΡΙΟΥ¨ στη ΖΑΣΤΟΒΑ που έχει αφεθεί στην τύχη των καταπατητών.

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Κατ΄ αρχήν ΑΜΕΣΑ γενναία χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση των αναγκών μας για την χρονιά που διανύουμε.

Επαναπροσδιορισμός του προϋπολογισμού μας στις πραγματικές ανάγκες με ΑΥΞΗΣΗ ΑΜΕΣΑ του σημερινού ελλιπέστατου σεισμόπληκτου προϋπολογισμού μας, του υπολειπόμενου έναντι ακόμη και των τελευταίων ετών, τουλάχιστον κατά 40 %, σαφώς από τον κρατικό προϋπολογισμό, για την αντιμετώπιση των επιπρόσθετων αυξημένων αναγκών μας και την εύρυθμη λειτουργία μας.

ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ

Τα άκρως αναγκαία και απαραίτητα Κέντρα Υγείας, υπολειτουργούν παρά τις πληθυσμιακές και χωροταξικές ιδιαιτερότητες των περιοχών όπου έχουν κτισθεί.     

Δυστυχώς, όπως προαναφέρουμε, λειτουργούν με προσωπικό και Ιατρούς κάτω και από τα όρια ασφαλείας, με ακάλυπτες βάρδιες και πολλά άλλα χαρακτηριστικά που σηματοδοτούν την χειρότερη λειτουργία τους  στην ιστορική τους διαδρομή.

Για την συνέχιση της αναγκαίας και απαραίτητης λειτουργίας τους, επιβάλλεται και πρέπει ΑΜΕΣΑ η στήριξη τους με Ιατρούς και Προσωπικό, με εξοπλισμό η αντικατάσταση άμεσα του πεπαλαιωμένου εξοπλισμού τους, η χρηματοδότηση τους και βεβαίως η κτιριακή συντήρησή  τους, ουσιαστικές παρεμβάσεις σε όλα αυτά τα αναγκαία και απαραίτητα ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ (Κ. ΑΧΑΪΑΣ-ΕΡΥΜΑΝΘΕΙΑΣ-ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑΣ), των Κ.Υ που δυστυχώς το ξανα-τονίζουμε μαραζώνουν εγκαταλελειμμένα.

ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ και ΚΡΙΣΕΙΣ στις ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

Σταθερή και μόνιμη πλέον διεκδίκησή μας είναι οι κρίσεις ΟΛΩΝ των θέσεων ευθύνης στο Νοσοκομείο μας, καθώς επίσης και των θέσεων Διευθυντών των ιατρών στα τμήματα και τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου μας.

Έως ότου όμως γίνουν αυτές θα πρέπει να γίνουν οι επανατοποθετήσεις, που επιβάλλονται μετά την διόρθωση του Νέου Οργανισμού, επανατοποθετήσεις που σαφώς θα πρέπει να γίνουν στα πλαίσια των κείμενων διατάξεων και όχι στην κατεύθυνση Σερεμέτη που μας ανάγκασε σε κινητοποιήσεις και στους ανακριτές.

ΖΗΤΑΜΕ την παρέμβασή σας γι΄ αυτές τις διαδικασίες, που ήδη έχουν καθυστερήσει και είναι στον αέρα.

Παρέμβαση και μάλιστα ΑΜΕΣΗ, χρειάζεται και πρέπει να γίνει, για την επαναλειτουργία επιτέλους του ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, όπου υπάρχουν πάρα πολλές εκκρεμότητες, δεδομένου ότι παραμένει ανενεργό για πάνω από 2 έτη.

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Σε ότι αφορά την καθαριότητα, όπου οφείλουμε να επισημάνουμε ότι είμαστε ριζικά αντίθετοι με την ιδιωτικοποίηση του τμήματος καθαριότητας, την λειτουργία των ιδιωτικών συνεργείων κλπ.

Διεκδίκηση και στόχος μας είναι η επαναφορά του εν λόγω τμήματος στο Δημόσιο με απασχόληση ΜΟΝΙΜΟΥ και μόνον μόνιμου Προσωπικού. Προς αυτήν την κατεύθυνση διεκδικούμε την μετατροπή των σημερινών συμβάσεων, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Νοσοκομείου, σε συμβάσεις αορίστου χρόνου και βεβαίως πρόσληψη επιπλέον ατόμων για την πλήρη και σωστή κάλυψη όλων των αναγκών του Νοσοκομείου μας.

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Κατ΄ αρχήν να επισημάνουμε ότι η άσκηση Διοίκησης στο Νοσοκομείο μας δεν είναι ότι το καλύτερο, όπως δεν είναι και στα καλύτερά της η σχέση της μαζί μας.

Η ΕΜΠΑΘΕΙΑ του Διοικητή και το μένος του απέναντί μας και ιδιαιτέρως οι πρόσφατες διώξεις των Συνδικαλιστών για το ιερό δικαίωμα της ΑΠΕΡΓΙΑΣ, έχουν δημιουργήσει ένα ΤΕΤΑΜΕΝΟ ΚΛΙΜΑ που καθημερινά διογκώνεται με τις νέες κατευθυνόμενες πρακτικές του, πρακτικές και τακτικές κλήσεων σε απολογία, ποινών σε Συνδικαλιστές και όχι μόνον, που επιβάλλουν την ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ του. 

Αντιλαμβάνεστε ότι αυτή η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο…

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ και ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ

Η 6η Υ.Πε όπως αναφέρουμε και στην υπ΄ αριθ 297/12.11.19 επιστολή μας που σας στείλαμε, είναι πρωταθλήτρια στις Αγωγές, ποινικές και πειθαρχικές εναντιώσεις, τόσο των Διοίκησεων όσο και του Νομικού Συμβούλου της 6ης Υ.Πε ενάντια στα Συνδικάτα και τους Συνδικαλιστές.  

 

 • Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας, οδηγείτε στις ανακριτικές αρχές μετά από έγγραφη προσφυγή του Διοικητή του Νοσοκομείου και του Υποδιοικητή της 6ης Υ.Πε, γιατί ¨τόλμησε¨ να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις υπερασπιζόμενο την νομιμότητα.
 • Ο Πρόεδρος του Σωματείου μας κλήθηκε σε μεθοδευμένη απολογία, για μια σειρά από συνδικαλιστικές πράξεις και ενέργειες του 2013 και του 2014 για τις οποίες ο Διοικητής στέλνει την επιβολή ποινής στο Υπουργείο. Συνδικαλιστικές πράξεις και ενέργειες για τις οποίες την 20/1/2020 οδηγείται εκ νέου στα δικαστήρια μηνυόμενος από τον Νομικό Σύμβουλο της 6ης Υ.Πε, από τον οποίο έχουν μηνυθεί και πάρα πολλοί άλλοι.

 

Ζητήματα που θα πρέπει να σας απασχολήσουν και να παρέμβετε ΑΜΕΣΑ, για την απρόσκοπτη συνδικαλιστική μας λειτουργία και δράση, την οποία σε αντίθετη περίπτωση σαφώς και θα διεκδικήσουμε με ότι μέσο διαθέτουμε ακόμη και δικαστικώς.

κ. Υπουργέ

Οι Συνάδελφοι Εργαζόμενοι που καθημερινά μοχθούν υπερβάλλοντας εαυτόν για την όσο το δυνατόν καλύτερη παροχή υπηρεσιών, βρίσκονται αντιμέτωποι με πάρα πολλά προβλήματα, με άσχημες συνθήκες δουλειάς, αντιμέτωποι με το στρες, το άγχος, την καταπίεση, την υπερ-εντατικοποίηση της δουλειάς, την εξουθενωτική εργασία όπου δεν μπορούν να πάρουν την άδειά τους και τα ρεπό τους, χρειάζεται και πρέπει να έχουν καλύτερη τύχη και καλύτερη αντιμετώπιση απ΄ όλους μας.

Θέλουμε να πιστεύουμε και ευελπιστούμε, ότι θα υπάρξουν ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΜΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ, με ΦΕΡΕΓΓΥΕΣ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ, στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης, της επίλυσης των προβλημάτων, που είναι σταθερή και μοναδική επιδίωξή μας, των προβλημάτων του Νοσοκομείου μας, των Ασθενών αλλά και των Συναδέλφων  Εργαζόμενων πού εκπροσωπούμε".