Το μπαράζ κλοπών και διαρρήξεων συνεχίζεται στην περιοχή της Εγλυκάδας, με τους κατοίκους να εκφράζουν για ακόμα μία φορά τη δικαιολογημένη αγανάκτησή τους, τονίζοντας ότι το ποτήρι ανοχής για τον καταυλισμό των ρομά που υπάρχει δίπλα στην συνοικία τους, έχει ξεχειλίσει. 

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν, ο καταυλισμός είναι η αιτία του κακού, με πολλές από τις παράγκες που υπάρχουν εκεί να έχουν μετατραπεί σε ορμητήριο για τους διαφόρους ενοίκους τους, οι οποίοι και αλλάζουν από καιρό σε καιρό. Πρόσφατο κρούσμα είναι ένα αυτοκίνητο στην οδό Λοχαγού Μενούνος, τα τζάμια του οποίου βρέθηκαν σπασμένα από αγνώστους που προσπάθησαν να το διαρρήξουν. 

Με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει η αστυνομία για το συμβάν οι δράστες ήταν ρομά, όμως, δεν έχουν εντοπιστεί. Πριν από αυτό το συμβάν έγινε μία ακόμα διάρρηξη σε διαμέρισμα της περιοχής της Εγλυκάδας, με τους αστυνομικούς να εξαπολύουν ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσουν τους δράστες.

Το περιστατικό αυτό έγινε το απόγευμα της Παρασκευής. Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής τα κρούσματα είναι απανωτά και ο κατάλογος των περιστατικών παραβατικότητας στην περιοχή τους, με ορμητήριο τον καταυλισμό τον ρομά στο Ριγανόκαμπο δεν έχει τελειωμό. Η αστυνομία περιπολεί, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό, ενώ η πολιτεία μέχρι ώρας δεν έχει κάνει κάτι, με αποτέλεσμα η κατάσταση αυτή να διαιωνίζεται.