Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι εργασίες για την κατασκευή των τριών νέων κτιρίων του Πανεπιστημίου Πατρών, στην Πανεπιστημιούπολη. 

Πρόκειται για την κατασκευή ενός κτιρίου για το οικονομική τμήμα, ένα για το τμήμα μηχανικών και πληροφορικής και ένα για το κτίριο κλινικών λειτουργών του τμήματος Ιατρικής. 

Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει και προχωρούν με γοργούς ρυθμούς. Μάλιστα το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των κτιρίων προβλέπει το τέλος του νέου έτους, όμως, είναι αρκετά πιθανό το έργο να έχει επιτευχθεί νωρίτερα. 

Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, μετά από σχετική πρωτοβουλία της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο έλεγχος που έγινε το 2019 για την πορεία του έργου είχε αρκετά καλά αποτελέσματα αφού το έργο διαπιστώθηκε ότι προχωρά χωρίς προβλήματα, ομαλά. 

Ήδη στο κτίριο του Οικονομικού Τμήματος έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες τοιχοποιίας και τα οικοδομικά, ενώ το ίδιο έχει γίνει στο κτίριο του τμήματος Μηχανικών όπως και στα αμφιθέατρα.

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι εργασίες και στο τρίτο κτίριο, καθώς αυτές τις μέρες μπαίνει το κλιμακοστάσιο, ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι αίθουσες διδασκαλίας. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Πανεπιστήμιο Πατρών ήταν στα πέντε Πανεπιστήμια της χώρας που κατόρθωσε και πήρε χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενώ οι εργασίες, μετά από τους ελέγχους που έγιναν, προχώρησαν μόνο σε αυτό και στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης που διαμόρφωσε φοιτητικές εστίες. 

Σημειώνουμε ότι με τη χρηματοδότηση ΕΣΠΑ και μέσω της προηγούμενης περιφερειακής αρχής, έχουν ήδη ανακαινιστεί 20 συνολικά αμφιθέατρα, ενώ πάρθηκαν επιπλέον χρήματα για τη συντήρηση άλλων τεσσάρων για τα οποία μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να μπει εργολάβος.