Με ένταση ξεκίνησε η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών για την δολοφονία της 21χρονης, Ελένης Τοπαλούδη από δύο νεαρούς στη Ρόδο τον Νοέμβριο του 2018.

«Δολοφόνοι! Καταστρέψατε τη ζωή μας και τη ζωή του παιδιού μου και εγώ πρέπει να σας βλέπω», φώναζε η μητέρα της άτυχης φοιτήτριας την ώρα που ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη. Στη συνέχεια αποχώρησε από την δικαστική αίθουσα, ενώ σημειώνεται πως στην ακροαματική διαδικασία το «παρών» έδωσε και η μητέρα του δολοφονημένου μουσικού, Παύλου Φύσσα.

Αναφέρεται ότι σήμερα ήταν η πρώτη φορά που η οικογένεια της Ελένης Τοπαλούδη βρέθηκε αντιμέτωπη με τους δράστες της δολοφονίας του παιδιού της.
Το έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο έγινε τον Νοέμβριο του 2018, στη Ρόδο, και οι δύο κατηγορούμενοι, 19 και 21 ετών κάθονται στο εδώλιο αντιμέτωποι με τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία και του βιασμού της άτυχης φοιτήτριας.

«Μας σκοτώνουν» -Συγκέντρωση διαμαρτυρία έξω από το Πρωτοδικείο

Ταυτόχρονα έξω από το Πρωτοδικείο Αθηνών οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών συγκεντρώθηκαν προκειμένου να περάσουν το δικό του μήνυμα με αφορμή της δολοφονίας της άτυχης φοιτήτριας. «Μας σκοτώσουν, καμία Ελένη λιγότερη», έγραφε χαρακτηριστικά το πανό που κρατούσαν.

Προσερχόμενος στο δικαστήριο, ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης φοιτήτριας έκανε λόγο για «τραγωδία πρωτοφανή για τα ελληνικά εγκληματολογικά χρονικά» σημειώνοντας πως μόνη αντίστοιχη υπόθεση με τόσο νεαρά παιδιά είναι αυτή των σατανιστών.

Απεναντίας, ο δικηγόρος του Ροδίτη κατηγορούμενου, κ. Μαντάς, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Προσερχόμαστε στο δικαστήριο με αίσθημα ταπείνωσης και μία σπαρακτική κραυγή δημόσιας συγγνώμης, που κατανοούμε ότι δεν είναι ικανή να φέρει πίσω μία ανθρώπινη ζωή».