Η Κτηματική Υπηρεσία επιμένει ζητώντας από τη δημοτική αρχή να "ξηλώσει" και να κατεδαφίσει τις παρεμβάσεις που έκανε στον Κόκκινο Μύλο, διαμορφώνοντάς τις σε πάρκο.

Έτσι ο δήμος θα επιχειρήσει να πάει το θέμα στα δικαστήρια, προσπαθώντας να ακυρώσει την απόφαση της Κτηματικής Υπηρεσίας που του ζητά να γκρεμίσει ότι έχει φτιάξει.

Σύμφωνα με την Κτηματική Υπηρεσία, ο δήμος προχώρησε σε αυθαίρετες παρεμβάσεις στην παραλιακή ζώνη και ζητά να αφαιρέσει αυτά που έφτιαξε διαφορετικά θα πληρώνει πρόστιμο κάθε μήνα. 

Από την πλευρά της η δημοτική αρχή υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται για κατασκευές, αλλά για παρεμβάσεις που δεν αλλοιώνουν τον χαρακτήρα του αιγιαλού και που ασφαλώς αναδεικνύουν την αισθητική του, προστατεύοντάς το μάλιστα από τη θάλασσα και τις εντάσεις του κύματος που τους χειμερινούς μήνες εισχωρεί στην ακτή. 

Πάντως, το θέμα δεν είναι τωρινό και αυτή η επιμονή της Κτηματικής Υπηρεσίας να ξηλωθούν το γκαζόν, τα δέντρα και τα παγκάκια που έχουν μπει στο χώρο, τη στιγμή που όλοι αναγνωρίζουν ότι αυτές οι παρεμβάσεις έχουν αναδείξει το σημείο της παραλιακής ζώνης που ήταν πάντοτε υποβαθμισμένο, έχει προκαλέσει δυσφορία στη δημοτική αρχή. 

Πριν από ένα χρόνο ο δήμος είχε προχωρήσει και σε κινητοποιήσεις για το ζήτημα, ενώ και αυτή τη φορά, εφόσον το θέμα πάει σε μετωπική, αναμένεται να έχει σίγουρα τον κόσμο, αλλά και τους φορείς της πόλης στο πλευρό του, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτούς και τις αντίπαλες δημοτικές παρατάξεις που θα τον στηρίξουν για ένα τέτοιο θέμα που έχει να κάνει ουσιαστικά με τη διαχείριση της παραλιακής ζώνης που πλέον ανήκει στην πόλη.