Η πυγμαχική ομάδα της Παναχαϊκής βάζει σημαντικούς στόχους για το νέο έτος.

Έχοντας σαρώσει τα προηγούμενα χρόνια στα πανελλήνια πρωταθλήματα υποδομών, αλλά και στις αντίστοιχες διοργανώσεις ανδρών και γυναικών, η ομάδα του Νίκου Πλέα, ετοιμάζεται να κάνει το μεγάλο βήμα, έχοντας βλέψεις για τη συμμετοχή της με τα χρώματα της εθνικής, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το καλοκαίρι του 2020. 

Αιχμή του δόρατος στην προσπάθειά της αυτή θα αποτελέσουν δύο αθλητές της που έχουν πάρει πρωταθλήματα, έχουν εμπειρία σε μεγάλες διοργανώσεις στο εξωτερικό και που βρίσκονται ίσως στην καλύτερη περίοδο της καριέρας τους για να πετύχουν κάτι τέτοιο, να συμμετάσχουν σε Ολυμπιάδα, δίνοντας χαρά σε όλο τον κόσμο της πυγμαχίας. 

Ο λόγος για τη Φωτεινή Πλέα και τον Σάκη Πεφάνη. Η νεαρή πυγμάχος των "κοκκινόμαυρων" πιο ώριμη από ποτέ, είναι πάντοτε στη λίστα των καλύτερων αθλητριών της Ευρώπης για την ηλικία της, ενώ έχει δηλώσει εδώ και καιρό ότι είναι το όνειρό της να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Είναι ώρα λοιπόν να το υλοποιήσει.

Ο δεύτερος αθλητής που θα αποτελέσει αιχμή για την προσπάθεια που θα κάνει η Παναχαϊκή, είναι ο Σάκης Πεφάνης. Έχοντας πάρει μεταγραφή στην "κοκκινόμαυρη" ομάδα, δείχνει ότι είναι στο απόγειο της καριέρας του, πιο δυνατός και έτοιμος από ποτέ για να πραγματοποιήσει τους στόχους για τους οποίους είναι φτιαγμένος. 

Το χρυσό μετάλλιο που πήρε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα elite τον περασμένο Δεκέμβριο αποτελεί μία απόδειξη για όλα τα παραπάνω. Πρόθεση του Νίκου Πλέα είναι να ανεβάσει στους ρυθμούς στους δύο αθλητές του και να μπουν δυναμικά στην προετοιμασίας τους, βάζοντάς τους μέσα στο Φεβρουάριο να πάρουν μέρος σε δυνατά ευρωπαϊκά τουρνουά. 

Ακολουθούν τα προολυμπιακά τουρνουά, με πρώτο και καλύτερο το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα γίνει στο Λονδίνο τον Μάρτιο, ενώ στη συνέχεια έρχεται το παγκόσμιο πρωτάθλημα πυγμαχίας στη Γαλλία τον ερχόμενο Μάη. Σε αυτές τις δυο μεγάλες διοργανώσεις θα επιδιώξουν οι δύο αθλητές του Νίκου Πλέα να πάρουν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Αν τα καταφέρουν θα πρόκειται σίγουρα για μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Πατραϊκής πυγμαχίας. Θα 'ναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που η ελληνική πυγμαχία θα δώσει το παρών σε Ολυμπιάδα. Η προηγούμενη ήταν και πάλι ένας Πατρινός, ο Μάριος Καπερώνης σημερινός προπονητής της Άμυνας Πατρών και συνεργάτης του Νίκου Πλέα στην Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας. Σύμπτωση;