Την αγορά δύο μεγάλων κτιρίων πραγματοποιεί ο δήμος της Πάτρας, προχωρώντας σε σημαντικές επενδύσεις, αποσκοπώντας σε τελική ανάλυση στη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχει προς τους πολίτες. 

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, το ένα είναι το πρώην εργοστάσιο του Κρητικού, το οποίο εδώ και πολλά χρόνια έχει κλείσει και πριν 5 χρόνια περιήλθε στην Εθνική Τράπεζα.

Ο δήμος ήρθε σε συμφωνία με την Τράπεζα, έχουν καταλήξει σε όλα και απομένουν κάποια διαδικαστικά ζητήματα για να ολοκληρωθεί η αγορά του κτιρίου, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της Οβρυάς.

Σε αυτό τον τεράστιο χώρο του πρώην εργοστασίου, ο δήμος σκοπεύει να μεταφέρει όλο το μηχανοκίνητο στόλο του και την υπηρεσία Καθαριότητας συνολικά, καθώς έχει σχεδιάσει τη σταδιακή απομάκρυνσή του από τον ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας.

Επίσης, ο δήμος – μέσω της ΔΕΥΑΠ – προχώρησε στην αγορά του ακινήτου όπου στεγαζόταν η Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα, η οποία έκλεισε πριν χρόνια και το κτίριο είχε περιέλθει στην εκκαθαρίστρια εταιρεία της Τράπεζας.

Η αγορά του κτιρίου κόστισε 1.700.000 ευρώ και το ποσό δαπανήθηκε από τα αποθεματικά της ΔΕΥΑΠ, η οποία θα στεγάσει εκεί όλες τις υπηρεσίες της.

Το κτίριο γραφείων και καταστημάτων μαζί με το οικόπεδο επιφάνειας, υπερβαίνει τα 11.000 τ.μ. ενώ διαθέτει υπόγειους χώρους ακόμα και για 42 θέσεις πάρκινγκ.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν κύκλοι της δημοτικής αρχής, η αγορά των δύο αυτών κτιρίων γίνονται με δικούς του πόρους, έχοντας εξοικονομήσει χρήματα για τον σκοπό αυτό, αποφεύγοντας για ακόμα μία φορά τη χρήση δανείων.