Όλα είναι σχεδόν έτοιμα για την τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2020, το Σάββατο στις 18 Ιανουαρίου.

Όπως έχει γράψει πρώτο το patrasevents.gr τον κεντρικό ρόλο στην εκδήλωση που θα γίνει και η οποία θα αποτελέσει το σύνθημα για το έναυσμα του κεφιού και της διασκέδασης, θα έχει, τουλάχιστον ως προς το καλλιτεχνικό μέρος της διοργάνωσης, το μουσικό συγκρότημα Passepartout που θα κάνει εμφάνιση στη σκηνή της πλατείας Γεωργίου και με τις δύο τραγουδίστριες του, την Δήμητρα Θεοφανίδη και την Νίνα Μαζάνη.

Στην πλατεία Γεωργίου θα στηθούν τρεις σκηνές που θα σχηματίζουν μεταξύ τους ένα ημικύκλιο. Στις σκηνές αυτές κατά τη διάρκεια της τελετής θα κάνουν την εμφάνισή τους φοιτητές της Δραματικής Σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, αλλά και χορευτές από διάφορες χορευτικές ομάδες που θα κινηθούν σε ένα project το οποίο θα στηρίζεται στη λογική του θέματος του φετινού Πατρινού Καρναβαλιού, κάνοντας κύκλους και... ανακυκλώνοντας την χαρά. 

Σημαντικό ρόλο στο project αυτό θα έχει το Projection 3d Video Mapping που θα παρουσιάσει τις όψεις του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων, με έναν εντυπωσιακό τρόπο, πάντα σε καρναβαλικό ύφος και με βάση τη συλλογιστική της εκδήλωσης.

Το θέαμα που θα προσφέρει η παρουσίαση αυτή θα αφήσει με βάση τα όσα υποστηρίζουν οι άνθρωποι της διοργάνωσης εντυπωσιασμένους τους καρναβαλιστές και τον κόσμο που θα έχει συγκεντρωθεί στην πλατεία Γεωργίου. Αυτό στην αρχή. Προς το τέλος και πριν την εμφάνιση του μουσικού συγκροτήματος θα στολίσουν τον ουρανό της Πάτρας τα κλασικά και διαχρονικά πυροτεχνήματα που θα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά και αρκετά σε ποσότητα, με βάση πάντα τις πληροφορίες που υπάρχουν.


Ένα από τα ερωτηματικά της διοργάνωσης που δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί είναι αν θα υπάρξει παρουσιαστής για την εκδήλωση. 

Πληροφορίες αναφέρουν το όνομα του Γιώργου Λιανού που είχε παρουσιάσει την τελετή έναρξης και λήξης των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων της Πάτρας. Το πιθανότερο, όμως, είναι να μην υπάρξει.

Δεν θα υπάρξουν επίσης αυτή τη φορά dj's καθώς στόχος των διοργανωτών είναι να πάει ο κόσμος στα καταστήματα εστίασης και να μεταφερθεί το κέφι απευθείας εκεί, με ολονύχτια καρναβαλικά πάρτι που θα κρατήσουν έως το ξημέρωμα. Πάντως, όση ώρα θα κρατήσει η εκδήλωση της τελετής η μουσική θα είναι σχεδόν αδιάκοπη από τους μουσικούς του συγκροτήματος. 

Τέλος, μία καινοτομία που αναμένεται να δούμε στη φετινή τελετή έναρξης, έχει να κάνει με τον τελάλη που σύμφωνα με πληροφορίες, φέτος θα είναι γυναίκα. Αυτά, τα υπόλοιπα στην πλατεία Γεωργίου.