Μετά από αρκετά χρόνια, η αφίσα του Πατρινού Καρναβαλιού κέρδισε την κοινή γνώμη και συγκέντρωσε εγκωμιαστικά σχόλια από όλους, ειδικούς και μη. 

Η αφίσα που έχοντας σε κεντρικό ρόλο το καπέλο του Αρλεκίνου, βγάζει από μόνη της μηνύματα χαράς και αισιοδοξίας για τη γιορτή που έρχεται, έγινε δεκτή από το σύνολο σχεδόν των Πατρινών, ενώ οι καρναβαλικοί κύκλοι της Πάτρας, επικεφαλής πληρωμάτων και καρναβαλιστές, την υποδέχτηκαν με θέρμη και ενθουσιασμό. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε στα social media τα likes και τα κολακευτικά σχόλια έπεσαν "βροχή". Δημιουργός της είναι η Μαρία Μανωλοπούλου, επαγγελματίας γραφίστρια και απόφοιτος της σχολής Βακαλό Art and Design College. 

Η αφίσα, βγαλμένη στα χρώματα του Πατρινού Καρναβαλιού, το μπλε, το κίτρινο και το κόκκινο που υπάρχουν και στο λάβαρο της διοργάνωσης, είναι ντυμένη με σερπαντίνες και κομφετί γύρω από το καπέλο του Αλρεκίνου, ενώ οι κύκλοι που τέμνονται πάνω στην επιφάνεια της παραπέμπουν στο θέμα της φετινής εκδήλωσης που είναι "Υπέρ, πέρι, ανά... κύκλο κάνω στη χαρά". 

Η αφίσα της Μαρίας Μανωλοπούλου που ζει και εργάζεται στην Πάτρα και μάλιστα ήταν υποψήφια στις εκλογές του Επιμελητηρίου Αχαΐας με το συνδυασμό του Πλάτωνα Μαρλαφέκα «Ανεξάρτητη Ανανεωτική Επιμελητηριακή Πρωτοβουλία» στον κλάδο των Υπηρεσιών, κέρδισε το πρώτο βραβείο ανάμεσα σε 28 προτάσεις που συμμετείχαν στο διαγωνισμό. 

Μια αφίσα που συγκέντρωσε τις καλύτερες των εντυπώσεων, με το θαυμασμό και τον ενθουσιασμό να δίνουν τη θέση τους στη γκρίνια που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια. Βλέπετε, όταν πράγματι κάτι είναι ωραίο και ταιριάζει "γάντι" με το θεσμό, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος αμφισβήτησης.