Έντονη κυκλοφορία της νόσου της εποχικής γρίπης παρατηρείται σε όλη την Ελλάδα αυτή τη χρονική περίοδο, ενώ η Πάτρα δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση στον κανόνα. 

Αρκετά ήταν τα παιδιά που επιστρέφοντας από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους στα σχολεία και στους παιδικούς σταθμούς, ανέβασαν πυρετό και είναι στο κρεβάτι, έχοντας κρυολογήσει.

Τα περιστατικά γρίπης στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας, αλλά και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο είναι δεκάδες τις τελευταίες ημέρες, ενώ και στο Καραμανδάνειο δεν είναι λίγα τα κρούσματα παιδιών που πήγαν στο νοσοκομείο, με τους γονείς τους να φοβούνται τις συνέπειες της γρίπης.  

Ωστόσο, οι γιατροί συνιστούν ψυχραιμία και τονίζουν ότι υπάρχουν όλες οι προβλέψεις και οι δυνατότητες εκ μέρους του κράτους για την αντιμετώπιση της εποχικής γρίπης, έτσι ώστε να μην πάρει την μορφή ιού και εξαπλωθεί ευρέως.

Υπογραμμίζουν μάλιστα στους ασθενείς και ειδικότερα στους γονείς των μικρών παιδιών να μην πηγαίνουν στο νοσοκομείο αν δεν υπάρχει κάτι σοβαρό, αφού η εποχική γρίπη μπορεί να αντιμετωπιστεί στο σπίτι. 

Στο νοσοκομείο, υπάρχει ο κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών και τότε αντί τα πράγματα να καλυτερέψουν να γίνουν χειρότερα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, στις δημόσιες δομές υγείας που βρίσκονται σε επιφυλακή αυτή την περίοδο, η έξαρση της εποχικής γρίπης έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να φτάσει στο "πικ" της στα τέλη Φεβρουαρίου. 

Μέσα στις επόμενες ημέρες πρόκειται να τροφοδοτηθεί η αγορά με νέα παρτίδα εμβολίων γρίπης, καθώς τις περασμένες ημέρες υπήρξε σημαντικό ποσοστό έλλειψης στα φαρμακεία της χώρας, ενώ οι παιδίατροι και οι γιατροί συνιστούν σε όλο τον κόσμο και ειδικότερα στις ευάλωτες ομάδες να το κάνουν για να προστατεύσουν τον οργανισμό τους, αλλά και τους γύρω τους.