"Ρενάτα, έφυγες νωρίς... Πάλεψες, γενναία! Καλό ταξίδι!". Με αυτόν τον τρόπο αποχαιρέτισαν οι Nortenos της Πάτρας και της Παναχαϊκής τη Ρενάτα, την οπαδό του Πανιωνίου που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο για να γίνει ένα σύμβολο για το οπαδικό κίνημα, με τους δεκάδες συνδέσμους οπαδών από όλα τα μέρη της Ελλάδος να γράφουν συγκινητικά λόγια. 

Η Ρενάτα, η πιστή φίλη του Πανιωνίου έφυγε την Κυριακή στις 12 Ιανουαρίου από τη ζωή σκορπίζοντας θλίψη όχι μονάχα στη Νέα Σμύρνη, αλλά σε ολόκληρη την ποδοσφαιρική Ελλάδα. Όλους εκείνους που έμαθαν για τον αγώνα που έδινε, αλλά και τη δύναμη ψυχής που επέδειξε. Ήταν τέτοια μαχήτρια που φρόντιζε να... βγάζει τη γλώσσα της στην επάρατη νόσο: «Αν έχεις καλή ψυχολογία, αυτός είναι ο εχθρός του καρκίνου. Εγώ το περνάω σαν να περνάω γρίπη. Έτσι το έχω στο μυαλό μου. Έτσι σκοπεύω να τον νικήσω και θα τον νικήσω».

Μπορεί η Ρενάτα να έφυγε από τη ζωή, όμως κατάφερε να τον νικήσει. Πώς; Με το να μην τα παρατάει, με το να είναι μαχήτρια και σωστή... Πάνθηρας. Αποτελώντας παράδειγμα για όλους δίνοντας με αξιοπρέπεια και το κεφάλι ψηλά ακόμη και τις πιο δύσκολες μάχες.

Η Ρενάτα δεν έφυγε ούτε στιγμή από το πλάι του αγαπημένου της Πανιωνίου και ήταν κοντά και στο ποδόσφαιρο, αλλά και στο μπάσκετ. Ακόμη και εκεί δεν ήταν φτιαγμένη για τα εύκολα αφού δήλωνε: «Όσο με πληγώνει, τόσο με πωρώνει. Αν ήθελα πρωταθλήματα, κύπελλα και άλλα θα γινόμουν ομάδα του ΠΟΚ. Εγώ ομάδα του ΠΟΚ δεν είμαι». 

"Κάποια στιγμή θα είναι μόνο ένα ζώδιο. Ρενάτα είσαι δύναμη. Οι φίλοι σου στον ΟΦΗ» έγραφε το πανό που είχε ανέβει στη Θύρα 4 προς τιμήν της Ρενάτας, η οποία έδινε τη μάχη με τον καρκίνο, στη μεταξύ αναμέτρηση των Κρητικών με τον Πανιώνιο. Η απάντηση από τους Panthers δεν άργησε να έρθει: "Για μας, όποιο και να είναι το τελικό αποτέλεσμα, μεγαλύτερη σημασία έχει αυτή η κίνηση των οπαδών του ΟΦΗ. Μέχρι οι οπαδοί να είναι αντίπαλοι και όχι εχθροί, εμείς θα αγωνιζόμαστε προς μια πιο προοδευτική οπαδική σκηνή".  

Πρόκειται για μία φιγούρα που θα λείψει από τα γήπεδα, αλλά το παράδειγμα της θα εμπνεύσει πολλούς.