Όταν ο θεός σου δίνει λεμόνια, ετοιμάσου να βάλεις μπουγάδα τα λευκά σου! Ακούγεται παράδοξο, αλλά ο χυμός λεμονιού μπορεί να λειτουργήσει ως φυσικό υποκατάστατο της χλωρίνης για να κρατήσεις τα λευκά υφάσματα καθαρά και λαμπερά.

Όπως σου έχουμε πει ξανά, το λεμόνι είναι ιδανικό για να καθαρίσεις και αρωματίσεις τον νεροχύτη. Μπορεί όμως να σε βοηθήσει και να φρεσκάρεις τα λευκά ρούχα, χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις χλωρίνη ή κάποιο άλλο χημικό λευκαντικό για υφάσματα.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προσθέσεις ¼ – ½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού μαζί με το απορρυπαντικό ρούχων στην πλύση των λευκών. Εναλλακτικά, μπορείς να ρίξεις χυμό λεμονιού σε μία λεκάνη με ζεστό νερό και να αφήσεις τα ρούχα να μουλιάσουν μέσα για μισή ώρα τουλάχιστον.

Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγετε το κιτρίνισμα των λευκών και τα ασπρόρουχα θα αποκτήσουν και ένα ευχάριστο άρωμα λεμονιού.

Προσοχή όμως, καθώς ο χυμός λεμονιού μπορεί να ξεθωριάσει τα χρώματα, καλό είναι αυτό το τρικ να το χρησιμοποιείς μόνο για λευκά υφάσματα.