Στην Πάτρα βρίσκονται οι γονείς του Αμερικάνου πολίτη Μπακάρι Χέντερσον, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο μετά από ομαδική επίθεση που δέχθηκε σε μπαρ στον Λαγανά της Ζακύνθου τον Ιούλιο του 2017. Η δίκη, αναμένεται να ξεκινήσει την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών.

Η ακροαματική διαδικασία ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 8 Ιανουαρίου, όμως διακόπηκε λόγω κωλύματος του συνηγόρου πολιτικής αγωγής, αλλά και της απουσίας μαρτύρων.

Οι γονείς του άτυχου νέου που έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του, μίλησαν στον ΑΝΤ1 και δήλωσαν απογοητευμένοι από την πρωτόδικη απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης. «Ήταν ένα σοκ. Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε αυτό που ακούγαμε», είπε η μητέρα, για την πρωτόδικη απόφαση του Δικαστηρίου και πρόσθεσε: «Ακόμη δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί μετέτρεψαν τις κατηγορίες σε ελαφρότερες. Όλα ήταν καταγεγραμμένα σε βίντεο».

Αυτό που ελπίζει η μητέρα του Μπακάρι, είναι να μπουν όλοι οι κατηγορούμενοι στη φυλακή, ώστε να δικαιωθεί το παιδί της.