ΥΛΙΚΑ

8 τορτίγιες, κομμένες στη μέση

300 γρ. κοτόπουλο βρασμένο, ξεψαχνισμένο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

230 γρ. πιπεριές πολύχρωμες, κομμένες σε κάθετες φέτες

2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

200 γρ. χυμό ντομάτας

1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή

½ κ.γ. κύμινο

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Για την αλευρόκολλα:

30 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

60 ml νερό

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να κάψει. Μόλις είναι έτοιμο, ρίχνουμε λίγο λάδι μαζί με τις πιπεριές και τις σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσουν.
2. Ύστερα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.
3. Κατόπιν, αδειάζουμε στο τηγάνι το κοτόπουλο, την πάπρικα, το κύμινο, το χυμό ντομάτας, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε, μέχρι να φύγει η υγρασία.
4. Μόλις είναι έτοιμη η γέμιση, την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
5. Παράλληλα, αδειάζουμε σε ένα μπολ το νερό μαζί με το αλεύρι, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.
6. Αφού κρυώσει η γέμιση, παίρνουμε μία τορτίγια, αλείφουμε το ένα τρίτο της με αλευρόκολλα, τη διπλώνουμε σε σχήμα κώνου και ρίχνουμε μέσα 1 κ.σ. από τη γέμιση.
7. Κατόπιν, αλείφουμε τις άκρες του κώνου με αλευρόκολλα, τις κλείνουμε καλά και τοποθετούμε την τορτίγια σε ένα ταψί του φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τις υπόλοιπες τορτίγιες.
8. Έπειτα, ψήνουμε τις τορτίγιες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 20-25 λεπτά.
9. Αφού ψηθούν, αλείφουμε τις τορτίγιες με πέστο, τις περνάμε σε ένα ξυλάκι για σουβλάκια και σερβίρουμε.
 
Πηγή: giorgostsoulis.com