Σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος "Άλμα Ζωής", αναφέρει τα εξής: "Με αφορμή σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Κόσμος», το οποίο, φωτογραφίζοντας συμπολίτη μας, δημιουργεί αλγεινές και εσφαλμένες εντυπώσεις περί του δικαιώματος των ανδρών να υποβάλλονται σε κλινική εξέταση μαστού, ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας, καταδικάζει κατηγορηματικά κάθε προσπάθεια στιγματισμού της προσωπικότητας ιδίως σε ζητήματα που αφορούν τις ενέργειες πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης. Πολύ δε περισσότερο όταν αυτές χρησιμοποιούνται επιτηδευμένα για την δημιουργία τάχα «πικάντικων» ιστοριών.

Ο Σύλλογός μας δραστηριοποιείται επί 20, σχεδόν, χρόνια στην πόλη της Πάτρας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και σε κάθε ενημερωτική εκδήλωση, σε κάθε ευκαιρία, τονίζει πως ο καρκίνος του μαστού αφορά και τους άνδρες. Είναι πλέον διεθνώς επιστημονικά παραδεδεγμένο και αποδεδειγμένο ότι ο καρκίνος του μαστού όχι μόνο πλήττει και τους άνδρες, αλλά και ότι η έκβαση του σε αυτούς, έχει χειρότερη πρόγνωση από τις γυναίκες, και κυρίως οφείλεται στην καθυστέρηση ή επιφύλαξη τους να προσέλθουν για διαγνωστικές εξετάσεις, επειδή οι περισσότεροι αγνοούν την πιθανότητα να νοσήσουν. 

Αναρωτιόμαστε, λοιπόν, τι είναι αυτό που δικαιολογεί τις εκφράσεις «σάλος» και «απίστευτο περιστατικό» ή που «διεγείρει» κουτσομπολιά στην κίνηση ενός άνδρα να προσέλθει για ψηλάφηση. Οποιαδήποτε έκφραση ή αναπαραγωγή στιγματισμού και δη όταν αφορά ενέργειες πρόληψης από ασθένειες που μπορεί να αποβούν μοιραίες για τη ζωή, είναι τουλάχιστον απαράδεκτη και θα βρίσκει τον Σύλλογο πάντοτε αντίθετο.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω, παρακαλούμε για την άμεση δημοσίευση επανορθωτικού κειμένου από την εφημερίδα που εμμέσως αποδέχεται και ενθαρρύνει τον στιγματισμό, αφήνοντας ανεπίτρεπτα υπονοούμενα. Η φιλοξενία του παρόντος δελτίου τύπου σε όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης θα βοηθήσει στο να μεταδοθεί το μήνυμα πως η πρόληψη σώζει ζωές, γυναικών και ανδρών. Κανένας άνδρας δεν πρέπει να διστάζει προσερχόμενος για κλινική εξέταση μαστού και κανείς δεν έχει δικαίωμα να ειρωνεύεται την κίνηση αυτή".