ΥΛΙΚΑ

  • 300 γραμμ. ρεβίθια
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 1-2 πιπεριές φλωρίνης
  • 100 γραμμ. λιαστές ντομάτες
  • 4 ντομάτες ώριμες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουτ. γλυκού βασιλικός
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  1. Μουλιάζουμε τα ρεβίθια μας αποβραδίς. Βράζουμε μόνα τους τα ρεβίθια σε κανονική κατσαρόλα για 45 περίπου λεπτά και τους αλλάζουμε δύο φορές το νερό πριν παραμαλακώσουν.
  2. Εν συνεχεία ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες μας και τις κόβουμε σε κυβάκια, ψιλοκόβουμε το σκορδάκι μας, το κρεμμύδι, την πιπεριά και τις λιαστές ντομάτες. Αν θέλουμε περνάμε όλα τα υλικά από το μούλτι αν και εμείς προτείνουμε να περάσετε το κρεμμύδι και την πιπεριά μόνο.
  3. Σε ένα ξεχωριστό κατσαρολάκι κάνουμε την κλασική σάλτσα μακαρονιών, κόκκινη σάλτσα με ντομάτα και βασιλικό. Ρίχνουμε το κρεμμυδάκι, το ελαιόλαδο, την φρέσκια ντομάτα (αν δεν προλαβαίνουμε ή δεν έχουμε βάζουμε χυμό ντομάτας έτοιμο) και προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και 1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό.
  4. Αφήνουμε τη σάλτσα μας να πάρει μια βράση.
  5. Τέλος, αραδιάζουμε σε ταψί τα ρεβίθια μας με λίγο ελαιόλαδο, τις λιαστές ντομάτες, το σκόρδο και τη σάλτσα ντομάτας και τα αφήνουμε να τραγανοψηθούν στο φούρνο για 20 λεπτά με μισό λίτρο νερό (ίσως και λίγο παραπάνω).
  6. Το ψήσιμο γίνεται σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 C.

Πηγή: sidages.gr