Πάνω από 400 περιστατικά περνούν από τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου του Αγίου Ανδρέα, στην Πάτρα, όταν έχει εφημερία.

Αποτέλεσμα αυτού είναι να παρατηρείται ανά δεύτερη μέρα συνωστισμός και οι ασφαλισμένοι να ταλαιπωρούνται αρκετά, μπαίνοντας εκεί το πρωί και βγαίνοντας το βράδυ, μένοντας στην αναμονή για έξι ή ακόμα και οχτώ ώρες.

Ένας από τους παράγοντες που παίζουν σημαντικό ρόλο στην κατάσταση αυτή, πέρα από την έξαρση των ιών και της γρίπης που υπάρχει αυτή την εποχή, έχει να κάνει και με τον καταρτισμό του κτιριακού συγκροτήματος που στεγάζει το νοσηλευτικό ίδρυμα. 

Αυτό ειπώθηκε στη σύσκεψη που έγινε από την διοίκηση του νοσοκομείου για την αντιμετώπιση του θέματος. Ο σχεδιασμός της χωροθέτησης του τμήματος των επειγόντων περιστατικών στον Άγιο Ανδρέα, στην πράξη αποδεικνύεται λάθος, ένα λάθος που είναι πλέον αρκετά δύσκολο να διορθωθεί αφού απαιτείται η μετακίνηση κλινικών. 

Χαρακτηριστικό της προχειρότητας του σχεδιασμού είναι ότι δεν έχει προβλεφτεί ένας χώρος διαδικασίας και διαλογής των περιστατικών, αλλά και της κατηγοριοποίησης τους.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τα αυξημένα περιστατικά, αλλά και την έλλειψη έμψυχου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, έχει ως αποτέλεσμα των ταλαιπωρία των ασθενών

Το όλο θέμα με τους χώρους των εξωτερικών ιατρείων γεμάτους κάθε φορά από τον κόσμο, με τους ασθενείς να περιμένουν στους διαδρόμους, με τα κρεβάτια τους πολλές φορές, χωρίς να έχουν καν ράντζα, πληγώνει το κύρος του νοσοκομείου. 

Παράλληλα, δημιουργεί και θέμα στην ομαλή λειτουργία εν γένει του νοσηλευτικού ιδρύματος, καθώς η κατάσταση αυτή επηρεάζει σαφώς και τις υπόλοιπες κλινικές. Αξίζει να αναφέρουμε ότι για το θέμα έγινε σύσκεψη, παρουσία και του διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλη όπου συζητήθηκαν τρόποι επίλυσης του προβλήματος. 

Πάντως, ένα βραβείο στην προχειρότητα για το έργο αυτό, στο νεόδμητο κτίριο του νοσοκομείου που υποτίθεται ότι θα έδινε την δυνατότητα στην δημόσια υγεία της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής να ανασάνει, το δικαιούνται όσοι το σχεδίασαν.