Το χριστουγεννιάτικο χωριό αποχωρεί από την πλατεία Γεωργίου και αποσύρεται για να πάει στις αποθήκες του Δήμου Πατρέων, περιμένοντας εκεί τις επόμενες γιορτές.

Πρώτα τα συνεργεία του δήμου πήραν την φάτνη, στη συνέχεια το δέντρο και μετά τα ξύλινα σπιτάκια που υπήρχαν εκεί και που συμπλήρωναν το μαγικό αυτό σκηνικό που είχε στηθεί εδώ και ένα μήνα περίπου στην καρδιά της Πάτρας.

Οι γιορτές όμως πέρασαν, το νέο έτος μπήκε και είναι καιρός για το χριστουγεννιάτικο χωριό να αποχωρήσει από το προσκήνιο να αποσυρθεί στα "αποδυτήρια", μαζί με τον υπόλοιπο διάκοσμο που μας έκανε συντροφιά όλες αυτές τις μέρες στην καρδιά της Πάτρας. 

Ήδη στην πλατεία Γεωργίου δεν υπάρχει τίποτα από το χριστουγεννιάτικο χωριό που δέσποζε τις μέρες των γιορτών και που δέχτηκε στις αγκάλες του δεκάδες Πατρινούς και επισκέπτες που πήγαν να το δουν από κοντά και να φωτογραφηθούν μπροστά από την φάτνη και το δέντρο.

Του χρόνου πάλι. Πλέον ήρθε η σειρά του Πατρινού Καρναβαλιού για να ανέβει στην κεντρική σκηνή της πλατείας Γεωργίου και να πάρει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Σε λίγες μέρες από τώρα έχουμε την τελετή έναρξης (το Σάββατο στις 18 Ιανουαρίου) και ήδη τα συνεργεία της υπηρεσίας του ηλεκτροφωτισμού του δήμου έχουν ξεκινήσει να βγάζουν τον φωτεινό διάκοσμο των Χριστουγέννων για να βάλουν στην θέση του, τον καρναβαλικό. 

Σε αυτή την πόλη, αυτό είναι το καταπληκτικό: Από τα Χριστούγεννα μπαίνουμε κατευθείαν στο Καρναβάλι. Και έτσι η γιορτή συνεχίζεται με έναν διαφορετικό τρόπο. Η φωτογραφία είναι του Άρη Μπετχαβά την στιγμή που η φάτνη αποσύρεται.