Το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών
το Γαλλικό Ινστιτούτο Πάτρας και
O Γαλλικός Επιστημονικός φορέας Afelia, για τη διάδοση του Επιστημονικού Πολιτισμού
διοργανώνουν έκθεση με θέμα: «Το Ηλιακό μας Σύστημα», στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας, από 20 Φεβρουαρίου-30 Απριλίου 2020.

Η έκθεση έχει σχεδιαστεί και παραχωρηθεί από και τον Γαλλικό Επιστημονικό φορέα Afelia, για τη διάδοση του Επιστημονικού Πολιτισμού. Μέσα από 25 αφίσες η έκθεση παρουσιάζει το Ηλιακό Σύστημα και ξεδιπλώνει τα μυστικά του. Εμπλουτίζεται με υλικό και δημιουργίες από το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας.

Κατά τη διάρκεια της περιοδικής έκθεσης προγραμματίζονται εκπαιδευτικές δράσεις για ομάδες μαθητών Π/βάθμιας και Δ/βάθμιας Εκπαίδευσης. Προσφέρονται 4 ειδικά σχεδιασμένες δράσεις για τις αντίστοιχες βαθμίδες: Νηπιαγωγείο, Α και Β Δημοτικού, Γ και Δ Δημοτικού, Ε και ΣΤ Δημοτικού, και Γυμνάσιο και Λύκειο.

Η συμμετοχή στις Εκπαιδευτικές Δράσεις του ΜΕΤ είναι δωρεάν. Κάθε δράση μπορεί να υλοποιηθεί με 1 σχολικό Τμήμα. Η διάρκεια των Δράσεων είναι περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά. Οι ώρες έναρξης των δράσεων είναι 9.00 και 11.00. Το Μουσείο είναι ανοιχτό στο κοινό από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9.00 -14.00, εκτός από τις επίσημες αργίες. Είναι προσβάσιμο σε άτομα με κινητικά προβλήματα.

Για πληροφορίες ή/και ραντεβού σχετικά με τις εκπαιδευτικές δράσεις των σχολικών μονάδων Π.Ε. και Δ.Ε. παρακαλούμε επικοινωνείστε με το προσωπικό του Μουσείου στα:
Τηλ. 2610 969973, 969972,996732
Email: [email protected]