Προελαύνει η ακροδεξιά του Σαλβίνι σε νέα δημοσκόπηση στην Ιταλία, την ώρα που αναλυτές προβλέπουν πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ακόμη και μέσα στην άνοιξη.

Η κεντροδεξιά συμμαχία εξασφαλίζει το 48,5% της πρόθεσης ψήφου των Ιταλών, σύμφωνα με δημοσκοπική έρευνα της εταιρίας Ixè που είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα στην Ιταλία.

Πιο αναλυτικά, η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι, που βρίσκεται αντιμέτωπος με διερεύνηση για μετακινήσεις με κρατικά αεροσκάφη, παρουσιάζει ελαφρά πτώση και «πείθει» το 29,4% των Ιταλών. Το ακροδεξιό κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας βρίσκεται στο 10,7% και η Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν ξεπερνά το 7,3%. Το μικρό συντηρητικό κόμμα «Αλλάζουμε» προσθέτει επιπλέον 1% στη κεντροδεξιά συμμαχία.
Σε υποχώρηση των Κίνημα 5 Αστέρων στην Ιταλία

Στον αντίποδα, τα κόμμματα της κεντροαριστεράς στην Ιταλία, φαίνεται να υπολείπονται κατά πολύ σε ό, τι αφορά την εκλογική τους επιρροή. Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα εξασφαλίζει το 20% της πρόθεσης ψήφου, και «η Αριστερά», ποσοστό 3%.

Τέλος, το Κίνημα Πέντε Αστέρων, το οποίο πριν από μερικά χρόνια ήρθε πρώτο στις εκλογές στην Ιταλία καις ήμερα συγκυβερνά την χώρα με τους «Δημοκρατικούς», συμπιέζεται στο 16,2%.

Πρόωρες εκλογές στην Ιταλία βλέπουν οι αναλυτές

Τα δεδομένα του πολιτικού κλίματος στην Ιταλία παρουσιάζουν ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς πληθαίνουν οι φωνές που «βλέπουν» πρόωρες εκλογές. Σύμφωνα με πολλούς πολιτικούς αναλυτές, είναι όλο και πιθανότερη η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες για βουλευτικές εκλογές μέσα στην άνοιξη.