Η απόφαση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ να αποσυρθούν από ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας, τάραξε τα νερά τόσο στην βρετανική μοναρχία όσο και στον κόσμο όλο.

Το διάσημο ζευγάρι ανακοίνωσε χθες το βράδυ την απόφασή του να αποσυρθεί από τα βασιλικά καθήκοντα, ζητώντας να γίνουν πλέον οικονομικά ανεξάρτητοι και να μοιράζουν τον χρόνο τους μεταξύ Αγγλίας και Βόρειας Αμερικής, κάτι που έκανε έξαλλη την βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία δεν γνώριζε τίποτα και έμαθε ουσιαστικά την είδηση από την τηλεόραση. Το twitter έσπευσε να αντιδράσει στην είδηση, με το hashtag #Megxit να γίνεται viral.

Λίγες μόλις ώρες αργότερα, η Μέγκαν Μαρκλ και ο Χάρι ανακοίνωσαν την νέα τους ιστοσελίδα, στην οποία προσπαθούν να εξηγήσουν τον νέο ρόλο που επιδιώκουν να αποκτήσουν, αλλά και την σχέση που θέλουν να έχουν με τα μέσα ενημέρωσης -σπόντα για κάποια βρετανικά που τους έχουν φερθεί πολύ άσχημα – παίρνοντας αποστάσεις από μεγάλες εφημερίδες της Βρετανίας (Daily Mail, Daily Express, Daily Mirror, The Evening Standard, The Telegraph, The Times και The Sun) όσον αφορά στην κάλυψη των βασιλικών ειδήσεων και εκδηλώσεων. Και τώρα, η Daily Mail, μέσω του δημοσιογράφου της, Πιρς Μόργκαν – έχει κατακρίνει πολλές φορές την Μέγκαν Μαρκλ και τον Χάρι για την συμπεριφορά και το έργο τους -«σφάζει» το βασιλικό ζευγάρι και ζητά από την βασίλισσα Ελισάβετ να τους απολύσει.

Στο άρθρο – κόλαφος της Daily Mail, o Πιρς Μόργκαν, γράφει:

Ποιοι στο διάολο νομίζουν ότι είναι; Σοβαρά τώρα. Έχω δει κάποιες ντροπιαστικές φιγούρες στην βασιλική οικογένεια στην εποχή μου, αλλά από θέμα καθαρής αλαζονείας, απληστίας και έλλειψης σεβασμού, τίποτα δεν ξεπερνά την συμπεριφορά του «δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ». Και τους βάζω σε εισαγωγικά τους τίτλους τους, γιατί ειλικρινά ελπίζω πως δεν θα τους έχουν για πολύ ακόμη.

Πράγματι, αν ήμουν η αυτού μεγαλειότητα η βασίλισσα, θα απάλλασσα τους Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ από όλους τους τίτλους τους με άμεση ισχύ και θα τους έστελνα να ζήσουν την απλή ζωή. Αυτοί οι δύο κλόουν ανακοίνωσαν χθες το βράδυ ότι εγκαταλείπουν την ζωή ως ανώτεροι βασιλείς. Σε μια σειρά από πομπώδεις δηλώσεις στην λαμπερή νέα ιστοσελίδα του που θυμίζει Χόλιγουντ, έθεσαν τους όρους για το πώς ακριβώς θα λειτουργούν από εδώ και στο εξής. Συνοψίζοντας, θέλουν να σταματήσουν να είναι «ανώτεροι βασιλείς» με όλο το κουραστικό καθήκον που συνεπάγεται. Αντ’ αυτού θέλουν πλέον να είναι μια «προοδευτική» δύναμη μέσα στο «θεσμικό όργανο». Με άλλα λόγια, θέλουν να είναι διασημότητες, κρατώντας όλα τα καλά της βασιλικής ζωής χωρίς τα δύσκολα κομμάτια και το δικαίωμα να εξαργυρώνουν το στάτους τους όπως αυτοί θέλουν.

Ο Πιρς Μόργκαν ρίχνει όλη την ευθύνη στην Μέγκαν Μαρκλ

Θέλουν δηλαδή όλη την λάμψη, την αίγλη, το μεγαλείο και τον πλούτο, απλά δεν θέλουν να το κερδίσουν. Τι αστείο. Στον μακρύ κατάλογο των δηλώσεών τους, ο Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ λένε ότι τώρα θα περνούν μεγάλο μέρος του χρόνου τους στην Βόρεια Αμερική, όπου μέχρι πρόσφατα χαλάρωναν επί έξι εβδομάδες στην άδειά τους – άδεια από τι ακριβώς; - σε ένα αρχοντικό πολυεκατομμυριούχου στον Καναδά.

Α, και να προσπαθήσουν να είναι «οικονομικά ανεξάρτητοι». Μόνο όταν διαβάσεις τις λεπτομέρειες αυτής της «ανεξαρτησίας» συνειδητοποιείς τι σημαίνει στην πραγματικότητα, να θέλουν να ζήσουν με τα λεφτά του μπαμπά του Χάρι, του πρίγκιπα Καρόλου και του δουκάτου του στην Κορνουάλη – τα οποία κατέχει μόνο εξαιτίας του γεγονότος πως είναι κληρονόμος της βασίλισσας Ελισάβετ.

Θέλουν να ζουν ελεύθερα αλλά με όλα τα καλά της βασιλικής οικογένειας

Μας ενημέρωσαν επίσης ότι σκοπεύουν να συνεχίσουν να ζουν ελεύθερα, όταν θα βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο με την αξιέπαινη παρουσία τους στο Φρόγκμορ Κότατζ, το παλάτι τους, το οποίο τους προσφέρθηκε από την βασίλισσα και το οποίο ανακαινίστηκε σύμφωνα με τις προδιαγραφές τους, με τα έξοδα να τα καλύπτουν Βρετανοί φορολογούμενοι.

Ω, και αναμένουν να συνεχίσουν να έχουν την βασιλική προστασία οπουδήποτε κι αν επιλέξουν να ζήσουν ή να ταξιδέψουν – με επιπλέον έξοδα για τους φορολογούμενους. Και θέλουν όλα τα υπόλοιπα που συνεπάγοντας με αυτό το VIP βασιλικό ταξίδι τους. Όλοι γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει τίποτε περισσότερο γι’ αυτούς τους δύο ατρόμητους οικονομολόγους από το να αφήνουν αυτό το γιγάντιο υποκριτικό αποτύπωμα άνθρακα κάθε φορά που ταξιδεύουν με ιδιωτικό τζετ!

«Ακόμη και ο Πούτιν δεν θα έκανε κάτι τέτοιο για να ελέγξει τον Τύπο»

Επίσης, με πολύ αστείο τρόπο, καθόρισαν τους νέους κανόνες για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, λέγοντας ότι θέλουν να ξεφορτωθούν το παραδοσιακό σύστημα των Royal Rota και θα προσκαλέσουν ευνοημένους δημοσιογράφους για να παρακολουθούν τις εκδηλώσεις τους και να γράφουν μόνο ωραία πράγματα γι’ αυτούς. Γέλασα με δυσπιστία διαβάζοντάς το αυτό. Ακόμη κι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα έκανε κάτι τέτοιο για να ελέγξει τον Τύπο.

Θέλουν να γίνουν Καρντάσιαν

Ευτυχώς υπάρχει μηδενική πιθανότητα να ακολουθήσουν τα μίντια οποιονδήποτε «κανόνα» από αυτούς τους δύο που θέλουν να εγκαταλείψουν τα βασιλικά τους καθήκοντα για να κερδίζουν χρήματα από την φήμη τους. Εάν θέλουν να γίνουν οι νέοι Καρντάσιαν, θα λάβουν αντιμετώπιση σαν τις Καρντάσιαν.

Ήταν αρκετά συγκλονιστικό το γεγονός ότι ο Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ δεν είχαν καν την ευγένεια να πουν ούτε στον πρίγκιπα Κάρολο, τον οποίο «ξεζουμίζουν», ούτε στον πρίγκιπα Γουίλιαμ, τα μεγαλειώδη σχέδιά τους. Αλλά ήταν απολύτως τρομακτικό το γεγονός ότι δεν ενημέρωσαν την βασίλισσα. Αυτή η γυναίκα δεν είναι μόνο η γιαγιά του Χάρι, είναι η μονάρχης, για όνομα του Θεού. Έχει περάσει τις τελευταίες 6 δεκαετίες στον θρόνο και έχει υπηρετήσει τους ανθρώπους της με υπέροχη χάρη, δέσμευση, σεβασμό και ικανότητες. Η βασίλισσα Ελισάβετ θα μείνει στην ιστορία ως μία από τις σπουδαιότερες, αν όχι η σπουδαιότερη μονάρχης.

Τώρα, όμως, στην ηλικία των 93 ετών και με τον 98χρονο πρίγκιπα Φίλιππο που η υγεία του είναι επιβαρυμένη, έπρεπε να υποστεί αυτή την ταπεινωτική συμπεριφορά σαν να είναι ένα κομμάτι ασήμαντης βρωμιάς, από τον ίδιο τον κακομαθημένο εγγονό της και την εγωίστρια, ηθοποιό 4ης κατηγορίας, σύζυγό του.

Φυσικά, έγινε βασίλισσα επειδή ο θείος της, ο Έντουαρντ, μαγεύτηκε από μια άλλη Αμερικανίδα, την Γουόλις Σίμπσον και ένιωσε υποχρεωμένος να παραιτηθεί από τα καθήκοντά του ως βασιλιάς. Αυτό οδήγησε στον αδερφό του, Τζορτζ τον 6ο να αναλάβει τα ηνία και όταν πέθανε, η μεγαλύτερη κόρη του, Ελισάβετ, στέφθηκε βασίλισσα σε ηλικία μόλις 20 περίπου ετών.