Την άποψη ότι οι πολιτικοί αρχηγοί θα ενημερωθούν για το τι πραγματικά συνέβη στο ταξίδι του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, στις συναντήσεις που θα έχουν αύριο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εξέφρασε ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM» σημείωσε ότι μετά τις συναντήσεις της Παρασκευής, οι πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν καθαρή εικόνα των όσων έγιναν στις ΗΠΑ και θα μπορούν να πάρουν θέση. Παράλληλα, χαρακτήρισε «εκ των πραγμάτων δύσκολο» το ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, διότι, όπως είπε, έγινε «σε μία εποχή πάρα πολύ κρίσιμη, όπου η πολιτική τους και στην περιοχή είναι μία πολιτική η οποία δεν ευνοεί τα δικά μας συμφέροντα, όπως εμφανίστηκαν, τουλάχιστον, μέχρι τώρα». Πρόσθεσε τις σχέσεις συνεργασίας που έχουν οι ΗΠΑ με την Τουρκία, το γεγονός ότι «συνέπεσε και με τη συγκυρία αυτή της απαράδεκτης επιλογής της δολοφονίας του Ιρανού στρατηγού» και με την υπόθεση παραπομπής του κ. Τραμπ, σημειώνοντας ότι «όλο αυτό ήταν ένα αρνητικό κλίμα εκ των προτέρων».

Για το γεγονός ότι δεν υπήρξε κοινή συνέντευξη Τύπου του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά τη συνάντησή τους, τόνισε πως έγινε φανερό ότι επιλέχθηκε για πολύ συγκεκριμένους λόγους, ενώ χαρακτήρισε «θεατή» τον κ. Μητσοτάκη στη συνέντευξη Τύπου, στην οποία ουσιαστικά εξελίχθηκαν οι δηλώσεις των δύο ηγετών κατά την είσοδό τους στο Λευκό Οίκο. Επίσης παρατήρησε ότι η ανησυχία του ΚΙΝΑΛ αυξήθηκε καθώς μετά τη συνάντηση Τραμπ-Μητσοτάκη δεν ειπώθηκε κάτι για τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας και για τα ελληνικά συμφέροντα, παρά μόνο ότι η ελληνική πλευρά πέρασε τα μηνύματά της.