Υλικά
  • 1 πακέτο (450 γρ.) φασολάκια πλατιά
  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά (ελιά)
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με ελαιόλαδο Β. ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και στραγγισμένο
  • 1 αυγό
  • 1 κουτ. σούπας κύμινο  
  • 600 γρ. πολτοποιημένες ντομάτες
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2 κλωναράκια φρέσκο βασιλικό
  • 4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • ελαιόλαδο
  • αλεύρι για το τηγάνισμα
  • αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
  • Σοτάρετε το κρεμμύδι και τον πολτό σκόρδου σε δυνατή φωτιά με 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο. Μόλις μαλακώσουν, βγάλτε τα από τη φωτιά και αδειάστε τα σε ένα μπολ για να κρυώσουν. 
  • Ρίξτε στο μείγμα με το σοταρισμένο κρεμμύδι το ψωμί, τον κιμά, το αυγό, το κύμινο και αλατοπιπερώστε. 
  • Ζυμώστε το μείγμα και πλάστε τα σουτζουκάκια.
  • Αλευρώστε τα σουτζουκάκια και τηγανίστε τα ελαφρά σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. 
  • Βγάλτε τα σε απορροφητικό χαρτί και αφήστε τα να στραγγίσουν μέχρι να ετοιμάσετε τη σάλτσα.
  • Βάλτε τις πολτοποιημένες ντομάτες στην κατσαρόλα, ρίξτε αλατοπίπερο, τη ζάχαρη, το θυμάρι και τον βασιλικό, τον πελτέ ντομάτας και 4 κουταλιές ελαιόλαδο. 
  • Βάλτε τη κατσαρόλα στη φωτιά και όταν πάρει βράση η σάλτσα, βάλτε με προσοχή (για να μη σπάσουν) τα σουτζουκάκια μέσα στη σάλτσα.
  • Προσθέστε τα φασολάκια και μαγειρέψτε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά. 
  • Αν δείτε ότι στεγνώνει η σάλτσα, προσθέστε πολύ λίγο ζεστό νερό.

Πηγή: testkitchen.gr