29 χρόνια πέρασαν από τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα. Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας σε ανακοίνωσή της αναφέρει: "Ο Νίκος Τεμπονέρας είναι ο αγωνιστής-σύμβολο της νεώτερης ιστορίας μας. Αποτελεί εξέχον παράδειγμα θάρρους για την υπεράσπιση των ιδανικών της Παιδείας.

Τα στελέχη της τότε ΟΝΝΕΔ έκαναν βίαια έφοδο στο σχολικό συγκρότημα της πλ. Βουδ. με στόχο να εκφοβίσουν τους νέους και τις νέες που αντιστέκονταν στις νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις για την εκπαίδευση. Αποτέλεσμα αυτής της εφόδου ήταν η δολοφονία του Ν. Τεμπονέρα.

Και εκείνη την εποχή, επιχειρήθηκε να συγκαλυφθεί η δολοφονία του καθηγητή χωρίς να επιρριφθούν οι ευθύνες στους ενόχους, όπως δηλαδή συμβαίνει και σήμερα με την υπόθεση του Παύλου Φύσσα, που ύστερα από πρόταση της εισαγγελέως προμηνύεται η αθώωση των μελών της Χρυσής Αυγής. 

29 χρόνια μετά, η Ελλάδα είναι ακόμα σοκαρισμένη από τη δολοφονία του δημοκρατικού καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα.

Στην εποχή μας, οφείλουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ανήσυχοι και ανήσυχες απέναντι στον νεοφιλελεύθερο σκοταδισμό, και να δώσουμε ενωμένοι την μάχη για μια κοινωνία ισότητας και δημοκρατίας.

Ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας καλούμε η επέτειος της δολοφονίας του Νίκου Τεμπονέρα να αποτελέσει την αφορμή για την επιστράτευση του ενθουσιασμού της νέας γενιάς ώστε να συγκρουστεί με φορά και χωρίς δισταγμό με το αβέβαιο μέλλον των μειωμένων προσδοκιών που οι δυνάμεις της συντήρησης αποφασίζουν για αυτήν, χωρίς αυτήν.

Καλούμε κάθε νέο και νέα, αύριο στις 6.00 μ.μ. στα σχολικά συγκροτήματα της πλ. Βουδ".