Η κ. Σία Αναγνωστοπούλου στην τοποθέτησή της κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εξωτερικών «Ρυθμίσεις σχετικά με την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση», στην αρμόδια επιτροπή τόνισε: «Με το Brexit, η ΕΕ χάνει μέρος μιας μνήμης που τελικά δεν διεκδίκησε και τώρα αυτό αρχίζει να φαίνεται. Aυτή η μνήμη ήταν ο αντιφασιστικός, αντιναζιστικός αγώνας που ο Βρετανικός λαός πήρε μέρος με όλες του τις δυνάμεις. Αυτή η λαϊκή μνήμη, δεν αξιοποιήθηκε ποτέ ούτε σε επίπεδο ταυτότητας ούτε σε επίπεδο κοινωνικής πολιτικής, , κάτι που απομόνωσε τους λαούς. Από την άλλη μεριά για το Ηνωμένο Βασίλειο επίσης είναι μία μεγάλη απώλεια από την άποψη ότι κέρδισε μία μεγάλη ελίτ η οποία αναπαρήγαγε μονίμως αυτήν την αποικιακή αντίληψη ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πολύ μεγάλο για την ΕΕ. Είναι η κορυφή του παγόβουνου, είναι μία εξέλιξη που πρέπει να τη δούμε πολύ προσεκτικά ως προς το τι μπορεί να σημαίνει για την Ευρώπη. Μπαίνουμε σε αγεωγράφητα νερά τα οποία είναι πολύ δύσκολο να δούμε που θα οδηγήσουν, πολύ περισσότερο που δείγματα μίας πραγματικής απογοήτευσης των Ευρωπαίων πολιτών από την ΕΕ, είναι πρόδηλα. Οι λαϊκιστικές δυνάμεις, οι εθνικιστικές δυνάμεις ανεβαίνουν σε όλη την Ευρώπη και αυτό είναι ένα δείγμα που πρέπει να μας ταρακουνήσει όταν κάνουμε συζητήσεις για ένα τόσο δύσκολο ζήτημα»
Ακόμα σημείωσε: «Και με συμφωνία να ολοκληρωθεί η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου, το πλέγμα των σχέσεων Ηνωμένου Βασιλείου-ΕΕ είναι πάρα πολύ πολύπλοκο. Θα απαιτηθεί υπομονή, πολύ σκληρή δουλειά για να είναι προς όφελος των λαών και όχι διακρατικών συμφωνιών που θα γίνουν με οποιονδήποτε τρόπο»
Τέλος, αναφερόμενη στην χθεσινή συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον πρόεδρο των ΗΠΑ τόνισε: «Η εξωτερική πολιτική είναι πάρα πολύ σοβαρό θέμα για να εξαντλείται σε επικοινωνιακά τερτίπια, λογοπαίγνια και σοβαροφάνειες. Δεν είναι θέμα γλωσσομάθειας. Η ταύτιση και η αφοσίωση που εκφράστηκε στο πρόσωπο του Τραμπ στη χθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, ειδικά σε ότι αφορά μία δύσκολη περίοδο και κατάσταση στην περιοχή μας, δεν ήταν από τις φωτεινές στιγμές της εξωτερικής πολιτικής της χώρας».