Στις 13 Ιανουαρίου θα συνεχιστεί η δίκη για την υπόθεση της δολοφονίας του Μπακάρι Χέντερσον, του Αμερικάνου τουρίστα που βρήκε τον θάνατο, στον Λαγανά της Ζακύνθου, όταν είχε πέσει θύμα άγριου και ομαδικού ξυλοδαρμού. 

Η υπόθεση εκδικάζεται και πάλι μετά την έφεση που άσκησαν οι δικηγόροι της οικογένειας του Αμερικάνου τουρίστα, κατά της πρωτόδικης απόφασης.  Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, έξι κατηγορούμενοι είχαν κριθεί ένοχοι, κατά περίπτωση, για θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη, για θανατηφόρα σωματική βλάβη και για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, ενώ ο έβδομος για απλή σωματική βλάβη. 

Μια απόφαση που είχε απογοητεύσει την οικογένεια του θύματος που ήταν στην Πάτρα για να παρακολουθήσει την εκδίκαση της υπόθεσης, με την μητέρα του τότε να ξεσπάει σε κλάματα και τον πατέρα του να τονίζει ότι η δικαιοσύνη δεν δικαίωσε τη μνήμη του γιου του που βρήκε έναν τόσο τραγικό θάνατο. Πάντως, η έφεση των δικηγόρων της οικογένειας έγινε δεκτή από τον Εισαγγελέα Εφετών και η υπόθεση έτσι εκδικάζεται πλέον σε δεύτερο βαθμό.