NEWS | 2: Ειδήσεις - 17: Κόσμος

Σλοβενία και Ρουμανία, εναλλακτικοί τουριστικοί προορισμοί

Wed, 08 Jan 2020 06:42:00 +0200 06:42 Patras Events logo

Σύμφωνα με τον Guardian

Η Σλοβενία και η Ρουμανία περιλαμβάνονται στους κορυφαίους εναλλακτικούς τουριστικούς προορισμούς για το 2020, που δημοσίευσε η βρετανική «The Guardian».

Η Ρουμανία «πρωταγωνιστεί» με τη βιοποικιλότητά της και καταλαμβάνει μια θέση στον κατάλογο, μαζί με προορισμούς όπως η Σλοβενία, με τις "πράσινες περιπέτειες ποδηλασίας και πεζοπορίας".

Υπό τον τίτλο "Αρκούδες, βίσονες και βιοποικιλότητα", η Ρουμανία χαρακτηρίζεται ως "ένα από τα καλύτερα μέρη στην Ευρώπη για να δει κάποιος μεγάλα θηλαστικά στην άγρια φύση" και ως το σπίτι των "μεγαλύτερων πληθυσμών καφέ αρκούδων της ηπείρου, καθώς επίσης του λύκου και του λύγκα".

Για τη Σλοβενία υπογραμμίζεται ότι το τοπίο των βουνών και των λιμνών της Σλοβενίας προσφέρεται για υπαίθρια περιπέτεια: το 60% περίπου της χώρας καλύπτεται από δάση και υπάρχουν περισσότερα από 40 πάρκα.

Ορισμένες περιοχές, όπως η λίμνη Μπλεντ, έχουν "δει" αύξηση του αριθμού των επισκεπτών τα τελευταία χρόνια, αλλά πολλές παραμένουν εκτός της "πεπατημένης" τουριστικής διαδρομής.

Για τον λόγο αυτό και με έμφαση στην αειφόρο τουριστική ανάπτυξη, η σλοβενική κυβέρνηση έχει καταρτίσει εθνικό σχέδιο στρατηγικής, η υλοποίηση του οποίου εκτιμάται ότι θα έχει και τα επιθυμητά αποτελέσματα, την αύξηση του αριθμού των επισκεπτών που επιλέγουν τουριστικές διαδρομές όχι και τόσο προβεβλημένες σε σχέση με τα υπόλοιπες.

Πέρυσι εγκαινιάστηκε η διαδρομή "Juliana Trail", συνολικού μήκους 270 χιλιομέτρων, μια διαδρομή πεζοπορίας, που καλύπτει μέρος των Άλπεων στη Σλοβενία. Η κυκλική αυτή διαδρομή ξεκινά από την Kranjska Gora κοντά στα ιταλικά σύνορα.

Εξάλλου, μία άλλη δράση, το Bike Slovenia Green, προσφέρει έναν άλλο τρόπο εξερεύνησης του φυσικού περιβάλλοντος της Σλοβενίας, μέσα από τις Άλπεις και γύρω από τις λίμνες Μπόχινι και Μπλεντ.

Πρόκειται ουσιαστικά για μία δράση ανάδειξης των οικολογικών "διαμαντιών" της περιοχής και κυρίως των περιοχών που διαθέτουν την πιστοποίηση "green", όπως το χωριό Κόμεν που είναι γνωστό για τα ραβιόλια φρέσκου τυριού και το προσούτο.

Σχεδιασμένες από το ταξιδιωτικό πρακτορείο "Visit GoodPlace", και χρηματοδοτούμενες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ποδηλατικές διαδρομές 'διατρέχουν' οινοποιητικές περιοχές, αμπελώνες και ταξιδεύουν τους επισκέπτες σε ήσυχα μέρη τα οποία αποτελούν εναλλακτικούς τουριστικούς προορισμούς.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από Πάτρα, Αχαΐα, Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο patrasevents.gr

Σχετικά άρθρα

ΑΡΧΗ

loader