Η κυκλοφοριακή αναρχία που χαρακτηρίζει την Πάτρα και η κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στον Μώλο της Αγίου Νικολάου και στον παραλιακό δρόμο εντός του παλιού λιμανιού, όπου έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο υπαίθριο πάρκινγκ, έχει φτάσει στο απροχώρητο. 

Το μεσημέρι της Τρίτης εξαιτίας της κατάστασης αυτής, με τα παράνομα παρκαρισμένα οχήματα, δεν μπορούσαν να περάσουν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Είχαν εγκλωβιστεί από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα που είχαν σταθμεύσει μέσα στο πάρκινγκ του ΕΚΑΒ, στον χώρο δηλαδή που είναι μόνο για ασθενοφόρα. 

Η αναρχία, το βόλεμα και η αναισθησία από ορισμένους οδηγούς σε όλο της το μεγαλείο. Σύμφωνα με όσους γνωρίζουν καλά την κατάσταση που επικρατεί εκεί τις τελευταίες ημέρες, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. 

Τα ασθενοφόρα δεν μπορούν να περάσουν από εκείνο το σημείο και μάλιστα ένα από αυτά εκείνη την ώρα έλαβε κλήση για έκτακτο περιστατικό από ανακοπή καρδιάς. Ήρθε η τροχαία για να περάσει. Και το ερώτημα προκύπτει αυτόματα: Είναι ή δεν είναι εγκληματική η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εκεί στον Μώλο; 

Μια κατάσταση που συνεχίζεται με την ανοχή των αρμοδίων και που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί. Μιλάμε για έναν δρόμο στον οποίο κανονικά θα έπρεπε να κινούνται μόνο τα μίνι λεωφορεία του δήμου και οι πεζοί. Ένας χώρος του παραλιακού μετώπου που εδώ και τουλάχιστον τρία με τέσσερα χρόνια αναπλάθεται και αναδιαμορφώνεται, χωρίς να γίνεται ποτέ κάτι. 

Τι θα κάνει ο δήμος; Θα περιμένει την μελέτη για την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης για να προχωρήσει σε συνολικές παρεμβάσεις; Και μέχρι τότε θα ζούμε τέτοια σκηνικά;