Είναι σχεδόν δεδομένο. Στο εγκαταλειμμένο κτίριο του πρώην Νοσημάτων Θώρακος στη Πάτρα θα μεταφερθεί η 6η ΥΠΕ και το σύνολο της υπηρεσιών της.

Το κτίριο αυτό θα γίνει μέσα στους επόμενους μήνες η καρδιά της διοικητικής περιφέρειας της δημόσιας υγείας της Δυτικής Ελλάδος, με την νέα διοίκηση να έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την υλοποίηση του εγχειρήματος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η τεχνική υπηρεσία της 6ης ΥΠΕ έχει προχωρήσει την μελέτη του κόστους της μετεγκατάστασης, έτσι ώστε να γίνουν οι σχετικές διαδικασίες. Ο βασικός λόγος που οδήγησε τη διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας της περιοχής σε αυτή την απόφαση είναι οικονομικός.

Με τη μετεγκατάσταση της 6ης ΥΠΕ σε ένα δικό της κτίριο, σε ένα κτίριο στο οποίο μερικά χρόνια είχαν ξοδευτεί αρκετά χρήματα για την ανακαίνιση και συντήρηση του, ο φορές εξοικονομεί το ενοίκιο που δίνει κάθε μήνα για ακίνητο όπου στεγάζεται μέχρι τώρα.

Έτσι, το κτίριο του πρώην Νοσημάτων Θώρακος, μιας δομής για την δημόσια υγεία που έχει μεταφερθεί από το 2017 στις κεντρικές εγκαταστάσεις του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας, παίρνει και πάλι ζωή.

Είναι ένα κτίριο που ήταν αναξιοποίητο από το 2017 και που όσο περνούσε ο καιρός και έμενε έτσι, ρήμαζε.