Μήνυση κατά του tripAdvisor έκανε μία γυναίκα στις ΗΠΑ, αφότου μία καμήλα την έριξε στο έδαφος κατά την διάρκεια των διακοπών της στο Μαρόκο.

Η 24χρονη Μπιράν Αγιάλα κατηγορεί την εταιρεία TripAdvisor με έδρα της Μασαχουσέτη, και την θυγατρική της Viator, για αμέλεια και παραβίαση του συμβολαίου επειδή δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την ασφαλή λειτουργία της εταιρείας τουριστικών εκδρομών με καμήλες, ανέφερε η Boston Globe την Παρασκευή, επικαλούμενη την μήνυση. Η αγωγή υποβλήθηκε στο ανώτατο δικαστήριο του Νόρφολκ την Δευτέρα.

Η νεαρή γυναίκα, η οποία κατάγεται από το Νιου Τζέρσεϊ και η οικογένειά της είχαν κλείσει μία εκδρομή με καμήλες για να θαυμάσουν το ηλιοβασίλεμα στο Μαρακές του Μαρόκου, μέσω Viator. Η Αγιάλα ισχυρίζεται πως τόσο αυτή όσο και η οικογένειά δεν δεν έλαβαν ενημέρωση σχετική με θέματα ασφαλείας, πριν από το ταξίδι τους τον Ιανουάριο του 2018.

Η πτώση από την καμήλα και τα υπέρογκα έξοδα θεραπείας

Κατά την διάρκεια της εκδρομής, ένας από τους χειριστές των καμήλων είπε στην Αγιάλα πως η καμήλα ήταν έγκυος και περίπου ένα μήνα από τον τοκετό, σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά. Το ζώο έφυγε από το καραβάνι, προκαλώντας την πτώση της κοπέλας, με αποτέλεσμα η τελευταία να σπάσει το χέρι της. Οι χειριστές περίμεναν για να καλέσουν ασθενοφόρο μέχρι την στιγμή που θα εμφανιζόταν ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, που σύμφωνα με την μήνυση, έφτασε μετά από μία ώρα.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Μαρόκου όπου και χειρουργήθηκε - καθώς, όπως της εξήγησαν οι γιατροί, αν δεν το έκανε, θα προκαλείτο μόνιμη νευρολογική βλάβη. Το κόστος για τη διήμερη νοσηλεία της στο Μαρόκο και τις θεραπείες αποκατάστασης ξεπέρασαν τα 120.000 δολάρια. Τώρα, η ίδια διεκδικεί αποζημίωση για αμέλεια που έβαλε τη ζωή της σε κίνδυνο.