Μέχρι και στις λαϊκές αγορές της Πάτρας υπάρχει πτώση στην κίνηση και αυτό είναι μα κοινή διαπίστωση των μικροπωλητών και των παραγωγών που συμμετέχουν σε αυτές. 

Η πτώση αυτή παρατηρήθηκε και την εορταστική περίοδο στις κατά τόπους λαϊκές αγορές που γίνονται στην Πάτρα, με τις αγορές των καταναλωτών να είναι εξαιρετικά περιορισμένες και στοχευμένες, παίρνοντας τα απαραίτητα μόνο και φεύγοντας.

Η πτώση της ζήτησης, σύμφωνα με επαγγελματίες αδειούχους μικροπωλητές που συμμετέχουν σχεδόν σε όλες τις λαϊκές αγορές της Πάτρας, έφτασε το 10% με 12%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο της περασμένης χρονιάς, γεγονός που προβλημάτισε, αλλά και παραξένεψε άπαντες αφού δεν περίμεναν μία τέτοια μείωση της κίνησης σε είδη διατροφής και σε τρόφιμα τις μέρες των γιορτών. 

Κι αυτό τη στιγμή που οι τιμές των προϊόντων στους πάγκους των λαϊκών αγορών ήταν και είναι αρκετά χαμηλές σε όλα σχεδόν τα είδη, στα φρούτα, στα  λαχανικά και στα κηπευτικά μέχρι και στα άλλα πιο εξειδικευμένα είδη. Φαίνεται λοιπόν ότι η μη καταβολή του κοινωνικού μερίσματος σε ένα μεγάλο μέρος πολιτών που το είχαν πάρει πέρυσι έπαιξε τον ρόλο της ακόμα και στις λαϊκές αγορές.