Οι χιονοπτώσεις στους ορεινούς και ημιορεινές όγκους της Αχαΐας, οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι ισχυρές καταιγίδες σε πολλές περιοχές στα πεδινά και τις παραθαλάσσιες ζώνες, είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού για σήμερα, ανήμερα των Θεοφανείων.

Συγκεκριμένα στην Πάτρα προβλέπεται αραιή συννεφιά και τσουχτερό κρύο με 4 βαθμούς θερμοκρασία τις πρωινές και βραδινές ώρες και 7 βαθμούς το μεσημέρι, ωστόσο θα φυσούν δυνατοί άνεμοι έντασης ακόμη και 6 μποφόρ, που θα δίνουν την αίσθηση θερμοκρασιών κάτω από το μηδέν!

Καλάβρυτα: Μόνιμα το θερμόμετρο σήμερα θα είναι "κολλημένο" κάτω από το μηδέν από -2 έως και -5 βαθμούς. Ενώ τις πρωινές ώρες προβλέπεται και αραιή χιονόπτωση. Καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας οι άνεμοι θα πνέουν με ταχύτητα μέχρι 6 μποφόρ, φθάνοντας ακόμη και τα 45 χιλιόμετρα την ώρα!

Αίγιο: Από 1 έως 4 βαθμούς προβλέπεται η θερμοκρασία για σήμερα με συννεφιασμένο ουρανό και τους ανέμους να πνέουν με ταχύτητα έως 3 μποφόρ.

Κ. Αχαΐα: Τους 8 βαθμούς θα φθάσει η θερμοκρασία τις μεσημβρινές ώρες , με το θερμόμετρο να δείχνει 4-5 βαθμούς τις πρωινές και βραδινές ώρες, με αραιή συννεφιά και δυνατούς ανέμους 6 μποφόρ τις πρωινές, κυρίως, ώρες.