Μπορεί ο δήμος να ξεκίνησε εκστρατεία για την ανακύκλωση του έντυπου χαρτιού, φέρνοντας, με βάση τα όσα είχε ανακοινώσει στη συνέντευξη τύπου που είχε δώσει προ μηνός ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο καθαριότητας τον ακαδημαϊκό καθηγητή, Νίκο Ασπράγκαθο, μπλε κάδους ανακύκλωσης με κίτρινο καπάκι, όμως μέχρι στιγμής η ανταπόκριση που συνάντησε δεν ήταν και τόσο μεγάλη. 

Οι επισκέψεις που έκανε στο μεσοδιάστημα στις τράπεζες και στις δημόσιες υπηρεσίες και γενικότερα σε όσους κλήθηκαν να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή δεν είχε το ανάλογο αποτέλεσμα, γεγονός που αποδεικνύει ότι στην πόλη μας δεν έχει επέλθει ακόμα συνείδηση της αναγκαιότητας της ανακύκλωσης και το πόσο σημαντική είναι για μία καλύτερη ζωή στο μέλλον. 

Ωστόσο, ο δήμος δεν το βάζει κάτω. Είναι αποφασισμένος να συνεχίσει την εκστρατεία και την καμπάνια που έχει ξεκινήσει προχωρώντας αυτή τη φορά σε διαφημιστική προβολή στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά και με άλλες δράσεις που πρόκειται να ξυπνήσουν το αίσθημα της ευαισθητοποίησης στους Πατρινούς για αυτό το σημαντικό ζήτημα. 

Χαρακτηριστικό της σημασίας που δίνει φέτος ο δήμος στην επιτυχία της καμπάνιας της ανακύκλωσης είναι ότι ακόμα και το θέμα του Πατρινού Καρναβαλιού παραπέμπει εκεί. "Υπέρ περί, ανά κύκλο κάνω στη χαρά" είναι το θέμα του και εύκολα θα το μετέφραζε κανείς σε μία έξυπνη παραπομπή στην ανακύκλωση. 

Το σίγουρο είναι ότι ο δήμος και τα μέλη της δημοτικής αρχής θα εντείνουν τις δράσεις τους, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τις στροφές τους πάνω στο ζήτημα.

Στην Μαιζώνος ποντάρουν στον τομέα της ανακύκλωσης του έντυπου χαρτιού, γνωρίζοντας ότι είναι αυτό που θα καθορίσει το στοίχημα της αύξησης των ποσοστών της γενικότερης ανακύκλωσης αφού είναι ένα υλικό που παραμένει σε ικανοποιητικά επίπεδα ζήτησης, με την τιμή της μεταπώλησης του να είναι αρκετά καλή σε σύγκριση με τα υπόλοιπα ανακυκλώσιμα υλικά. 

Τα ποσοστά της ανακύκλωσης στον δήμο της Πάτρας, αλλά και στους υπόλοιπους δήμους της επικράτειας, υπενθυμίζουμε ότι είναι αρκετά χαμηλή, κάτι που σύμφωνα με την δημοτική αρχή, έχει να κάνει με την πολιτική που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση πάνω στο θέμα, επιδιώκοντας επί της ουσίας την διαχείριση της ανακύκλωσης σε ιδιωτικές εταιρείες και όχι στην τοπική αυτοδιοίκηση. 

Τα ποσοστά έτσι της ανακύκλωσης μόλις που φτάνουν το 5% στην Πάτρα, την στιγμή που ο στόχος που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για αύξηση του ποσοστού φτάνει στο 50%.