Από έχει ο "μπαξές" στους χώρους γύρω από το Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας. 

Σύμφωνα με εργαζόμενους του νοσοκομείου, συνοδούς ασθενών και κατοίκων της περιοχής που γνωρίζουν καλά τι γίνεται τα τελευταία χρόνια, η διακίνηση ναρκωτικών είναι ένα καθημερινό φαινόμενο που πολλές φορές γίνεται σε δημόσια θέα, από προμηθευτές και ναρκομανείς. 

Όπως υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές η διάθεση των ναρκωτικών ουσιών γίνεται χωρίς να υπάρχει κανένα μέτρο προφύλαξης από τους διακινητές, ενώ οι έμποροι γνωρίζουν κακά ότι εκεί, στους χώρους έξω από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, θα μπορέσουν εύκολα να πωλήσουν την πραμάτεια τους, καθώς οι πελάτες τους δεν μπορούν να τους αντισταθούν. 

Οι περισσότεροι από τους ναρκομανείς αυτούς είναι άτομα ενταγμένα στα προγράμματα Βουπρενορφίνης, κάνοντας προσπάθεια για να απεξαρτηθούν, χωρίς όμως αυτή η προσπάθεια να έχει στην πλειοψηφία των περιπτώσεων θετικά αποτελέσματα, από την στιγμή που βγαίνοντας από την μονάδα αυτή που λειτουργεί στο νοσοκομείο τους σερβίρονται στο πιάτο ναρκωτικά από τους διακινητές. 

Σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά τις καταστάσεις που υπάρχουν με το θέμα της διακίνησης και των εξαρτήσεων, διακινητές και ναρκομανείς είναι πολλές φορές τα ίδια πρόσωπα που αλλάζουν ρόλους, είτε για να εξασφαλίσουν την δόση τους, είτε χρήματα που θα τους χρειαστούν για την δόση τους, κάποια στιγμή στο μέλλον. 

Το παράδοξο για όλα αυτά που συμβαίνουν λίγα μέτρα από την κεντρική πύλη του νοσοκομείου, κυρίως από το μεσημέρι και μετά, είναι ότι τα γνωρίζουν άπαντες, από την διοίκηση και στους συνδικαλιστές εργαζόμενους του νοσηλευτικού ιδρύματος έως και την αστυνομία που όμως μέχρι στιγμής δεν έχει παρέμβει.