Αν υπάρχει ορισμός για το χειμερινό θέρετρο, τότε το λεξικό θα ανέφερε σίγουρα ένα όνομα. Τρίκαλα Κορινθίας.

Ένα χωριό που τα τελευταία χρόνια έχει κάνει άλματα στον τουρισμό και αποτελεί πλέον η πιο συχνή απόδραση για τους λάτρεις του βουνού, τόσο της Πάτρας, όσο και της Αθήνας. 

Φωλιασμένα στο βουνό Ζήρεια, στην Ορεινή Κορινθία και σε υψόμετρο από 1.100 έως 900 μέτρα, τα Τρίκαλα Κορινθίας είναι ένας μικρός παράδεισος, ταυτισμένος κυρίως με τις ορεινές αποδράσεις.

Μέσα σε πυκνό ελατοδάσος, αποτελούνται από τρεις συνοικίες, τα Άνω Τρίκαλα, την Μέση συνοικία Τρικάλων και την Κάτω Συνοικία Τρικάλων, σε υψόμετρο 1100, 1000 και 900 μέτρων αντίστοιχα, και είναι το μεγαλύτερο χωριό στην ανατολική πλευρά της Ζήρειας.

Στα Κάτω Τρίκαλα δεσπόζει στο κέντρο η πετρόχτιστη πλατεία με τα υπεραιωνόβια πλατάνια. Στα Μεσαία Τρίκαλα κυριαρχεί το παραδοσιακό στοιχείο, ενώ στα Άνω οι εκκλησίες (ακόμα και του 16ου αιώνα) και τα πετρόκτιστα αρχοντικά είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη συνοικία.


Σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από τους οικισμούς και σε υψόμετρο 1500μ. βρίσκεται το Χιονοδρομικό Κέντρο της Ζήρειας. Τα Τρίκαλα, τον χειμώνα έχουν μία ξεχωριστή ομορφιά, όταν «τυλίγονται» με το πέπλο του χιονιού.

Επίσης, βρίσκονται πολύ κοντά στην Αθήνα, καθιστώντας τα έτσι δημοφιλή προορισμό για κοντινές εξορμήσεις.Ειδικότερα αυτή την περίοδο κρίνοντας από τις φωτογραφίες που εντοπίσαμε στο instagram τα Τρίκαλα Κορινθίας είναι μαγευτικά.